"ALSIN TARIM BAKANI, BUNU NE YAPIYORSA YAPSIN"

"ALSIN TARIM BAKANI, BUNU NE YAPIYORSA YAPSIN"
Terme'de fındık üreticileri, kokarca zararlısıyla artık baş edemediklerini ifade ederek, mahsullerini ilçe meydanında yola döktü.

Karadeniz Bölgesi’nde, özellikle Samsun'da fındık üreticisinin başına bela olan kokarca zararlısı, çiftçinin adeta kabusu haline gelmiş durumda. Terme ilçesinde bahçeleri saran bu zararlıya karşı iktidardan yeterli desteği bulamadıklarını ifade eden üreticiler, topladıkları mahsulü sokaklara dökerek yetkililere tepki gösterdi. Üreticilerin büyük emekle topladığı fındıkları Terme meydanına döktüğü anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından kaydedildi.

whatsapp-image-2024-09-11-at-17-44-24.jpeg

"Tarım Bakanlığı sadece seyirci"
Üreticilere destek olmak amacıyla Terme Meydanında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Tarım Bakanlığına tepki göstererek, "Tarım Bakanlığı'nın sadece seyirci kaldığı kokarca zararlısının memleketin ekonomisine verdiği zararı görüyoruz. Terme'de çiftçi fındığını döktü. Alsın bunu Tarım Bakanı, ne yapıyorsa yapsın." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-11-at-17-45-03.jpeg

"Her taraftan çiftçi, mağdur ediliyor"
TMO'ya yüklenen CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Aydemir ise, “TMO bu malı almıyor, fiyat da vermiyor. Aldığı ürünün parasını 45 gün sonra veriyor. Her taraftan çiftçi mağdur ediliyor. TMO, çiftçinin yanında olması gerekirken tam karşısında hareket ediyor. Herhalde ithalat lobileriyle birlikte hareket ediyor." Diye konuştu.


"Üreticimiz canından bezdi"
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan sosyal medya hesabından videoyu paylaşırken, "Fındık üreticimiz canından bezdi. Kahverengi kokarca belası karşısında üreticimizi kaderine terk eden bu iktidar, eseriyle ne kadar gurur duysa yeridir!" Dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel