"EMEKLİLER ARTIK ÇOK KÖTÜ VAZİYETTE"

"EMEKLİLER ARTIK ÇOK KÖTÜ VAZİYETTE"
CHP Genel merkezinin onayıyla İl Başkanlığı tarafından geçici olarak atanan CHP Çarşamba eski İlçe Başkanı Kadir Okutgen, Ak Parti'nin en düşük emekli maaşıyla ilgili aldığı karara yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz Günlerde Ak Parti Genel Merkezinin Aldığı Karara Göre en düşük Emekli Maaşı 12.500 TL olarak belirlenmişti. Yaklaşık 4 Milyon Emekliyi İlgilendiren bu düzenleme muhalefetin tepkisini topladı. Samsun CHP İl Başkanlığı tarafından geçici olarak atanan CHP Çarşamba İlçe Başkanı Kadir Okutgen, En düşük emekli maaşının komik düzeylerde olduğunu ve yapılan 2.500 liralık zammın 3 kilo eti zor alacağını belirtti.

"Dağ fare doğurdu, emeklilere 2.500 lira zam verdiler"
CHP Çarşamba ilçe Başkanı Kadir Okutgen en düşük emekli maaşına yapılan zammı komik bulduğunu söyleyerek "Türkiye'nin en önemli konularından birisi emekli maaşları. 10 bin lira, uzun süredir büyük bir problem. İstanbul'da 12 bin lira, 13 bin liraya kirada duran birçok emekli var ve 10 bin lira ile geçinmek için mücadele ediyorlar. 80 yaşındaki insanlar ek işler yapıyor. Geçen televizyonda gördüm, 75 yaşındaki bir annemiz "merdiven temizliyorum, çarem yok" diyor. "Aldığım paranın üstünde kira ödüyorum" diyor. Bunun dışında normal emekli maaşı alan memurlar hepsi zor durumda. Türkiye'de doğru giden bir şey yok. 2.500 liralık zam çok komik ve insanlarla alay eden bir durum. Neden? Bugün enflasyon TÜİK'e göre temmuz farkı 1.6, ancak bağımsız kuruluş ENAG'a göre 5.7. Oradan bütün emeklilerin büyük miktarda enflasyon farkını çaldılar. 2.500 lira, bugünkü enflasyonun yanında komik bir para. Bunlar konuşulacak paralar değil. Dolayısıyla emekliler çok kötü durumda. Bıçak kemiğe dayandı. Dağ fare doğurdu, emeklilere 2.500 lira zam verdiler. Bugün 3 kilo et parası ki emekli zaten eti göremiyor. Bu yıl için emekliler yılı dediler. Çok büyük yıllar oldu. Marmaris'te Kredi Yurtlar Kurumu'nda sizi bedava ağırlayacağız diyorlar 12.500 lira maaşlı bir insana. 12.500 liraya anca intikal ederiz. Emekliler artık çok kötü vaziyette." şeklinde Konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset