GÜRCÜ KÜLTÜR DERNEĞİ ANKARA’DA

GÜRCÜ KÜLTÜR DERNEĞİ ANKARA’DA
Geçtiğimiz günlerde kuruluş çalışmaları tamamlanan ve kurucu başkanlığını Veteriner Hekim Ömer Semiz’in yaptığı Çarşamba Gürcü Kültür Derneği kurucuları yaptıkları ilk toplantının ardından Gürcistan Ankara Büyükelçiliğince gerçekleştirilen ilk toplantıya

“GÜRCÜ ANSİKLOPEDİK SÖZLÜK TANITILDI”                                                    

Gürcü Dernek kuruluşu için yıllardır yaptığı çalışmalarını tamamlayarak geçtiğimiz haftalarda Çarşamba’ da kuruluşu gerçekleştirilen Gürcü Kültür Derneği, Başkan Veteriner Hekim Ömer Semiz ve yöneticileri ile Gürcistan Ankara Büyükelçiliğinde davet edildikleri Yazar Erdoğan Şenol’un ‘Gürcü ansiklopedik sözlüğü’ adlı eserinin tanıtım resepsiyonuna yönetim kurulu üyeleri ile katılım sağladı.

 

“KIVRATMA VE PİDE TANITILDI”

Gürcistan Ankara Büyükelçiliğinde Türkiye’ de bulunan tüm Gürcü Dernekleri davet edilmiş, son olarak Çarşamba’ da kuruluşu gerçekleştirilen Gürcü Kültür Derneği özel olarak davet edilmesi nedeni ile resepsiyon katılım büyük önem kazanmıştı. Büyükelçiliğin davetine atkılan Dernek Yöneticileri resepsiyon öncesinde ev sahibi Ankara büyükelçi Giorgi Janjgava ve Trabzon başkonsolos Gela Japaridze ile bir araya geldi. Görüşme de dernek kuruluş süreci ile Çarşamba’ da ki Çarşamba’ da yaşayan Gürcüler ve bazı konular görüşüldükten sonra Başkan Ömer Semiz’in beraberinde götürdükleri Çarşamba Kıvratması ile Çarşamba Pidesi tanıtıldı.


‘GÜRCÜ ANSİKLOPEDİK SÖZLÜĞÜ’ TANITILDI
Daha sonra diğer dernek yöneticileri ile beraber Çarşamba Gürcü Kültür Derneği olarak Gürcistan Ankara Büyükelçiliğinde Yazar Erdoğan Şenol’un hazırlayıp yayımladığı ‘Gürcü ansiklopedik sözlüğü’ adlı eserinin tanıtım resepsiyonu gerçekleştirildi. Yapılan toplantıya özel olarak davet edildiklerini belirten Çarşamba Gürcü Kültür Dernek Başkanı Veteriner Hekim Ömer Semiz, “Ev sahipliği için sayın büyükelçimiz Giorgi Janjgava ve Trabzon başkonsolosumuz Gela Japaridze beyefendiye çok teşekkür ederiz. Gerçekten kurulmamızın ardından böyle bir etkinlikle Çarşambamızı tanıtabilme fırsatı nedeni ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Yazar Erdoğan Şenol’un ‘Gürcü ansiklopedik sözlüğü’ de hayırlı olsun diyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HABER-FOTO: Erol ŞEKER- Büşra KOCATAŞ

koyulacaklar-(1).jpgkoyulacaklar-(2).jpgkoyulacaklar-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber