Samsun denince akla ilk gelen Meşhur 'Tescilli' lezzet Terme pidesinin diğer pidelerden farkını Anlatan Esnaf Cevdet Sağlam "Ustalık, bu lezzeti ayrıcalıklı kılan en önemli unsurlardan biri. Ustaların yıllara dayanan tecrübesi, hamurun, unun ve yağın mükemmel uyumunu sağlıyor. " Dedi.
TAŞ FIRIN OLMAZSA OLMAZ
Terme Pidesindeki lezzetin püf noktalarına değinen Pide Esnafı Cevdet Sağlam, "Terme pidesi, yumuşacık hamuru ve özenle seçilmiş malzemeleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu lezzetin sırrı, hamurun yoğurulma tekniğindeki incelikten ve taş fırının yüksek sıcaklığında pişirilmesinden geliyor. Pide yapımında kullanılan bonfile etler, dinlendirilerek yumuşatılıyor, böylece her lokmada ağızda dağılan bir kıvam elde ediliyor. " İfadelerini kullandı.
EN ÖNEMLİSİ 'USTA'
Terme pidesini ayrıcalıklı kılan şeyin usta olduğunun altını çizen Sağlam, "Ustalık, bu lezzeti ayrıcalıklı kılan en önemli unsurlardan biri. Ustaların yıllara dayanan tecrübesi, hamurun, unun ve yağın mükemmel uyumunu sağlıyor. Terme pidesi, kıyma, peynir, sucuk ve kuşbaşı gibi çeşitli seçeneklerle sunulurken, her biri özel tekniklerle hazırlanıyor. Bu nedenle Terme pidesi, her ustanın kolayca yapabileceği bir lezzet değil; uzmanlık ve tecrübe gerektiriyor. Bu özenli süreç, Terme pidesini diğerlerinden ayırarak Türkiye’nin en sevilen tatlarından biri haline getiriyor." diye konuştu.
Kaynak:İsmail Temiz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.