Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sürekli gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte yapay zekâ alanında programların açılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından, Samsun'daki üniversite hayali kuran Ortaöğretim öğrencilerinin bu alanlarda ne tür çalışmalar yürüttüğü merak konusu oldu. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Yapay zekâ, bilişim, yazılım ve benzeri alanlarda oldukça etkin çalışmalar yürütülüyor. Samsun, bu kapsamda düzenlenen yarışmaların tamamında Türkiye genelinde ilk 10'a girme başarısını gösteriyor" ifadelerini kullanarak, değişen inovasyon sürecine ayak uydurulduğunu belirtti.
"44 Tane Bilgi Teknolojisi (BT) Sınıfı Kurduk"
Okullarda Yapay Zekâ alanında Yapılan Çalışmalarından Bahseden Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Yapay Zekâ alanındaki çalışmalar birkaç boyutta yürütülüyor. Birincisi, bilişim kapsamındaki derslerle gerek meslek liselerimizde, gerek Anadolu liselerimizde veya ortaokullarda yürütülen derslerle bu tarz konu içerikleri artık müfredata girdi. Yani artık öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle bu çalışmaları müfredat kapsamında yapıyorlar. Bunun ötesinde, ilimizde etkin olarak yürüttüğümüz Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve benzeri katılım organlarımız var. Bu kapsamda, yapay zeka, bilişim, yazılım ve benzeri alanlarda oldukça etkin çalışmalar yürütülüyor. Samsun'da bu yarışmalar kapsamında düzenlenen yarışmaların tamamında Türkiye genelinde ilk 10'a girme başarısını da gösteriyor. Bunun ötesinde, yaz döneminde bakanlığımızın desteklediği çalışmalar kapsamında 44 tane yeni Bilgi Teknolojisi (BT) sınıfı kurduk. Bunlar, çok yeni bilgisayar ve masalarla donanımlı sınıflar. Bu sene bakanlığımız, yenilikçi sınıflar adı altında bir model oluşturuyor; özellikle branş öğretmenlerimizin ve sınıf öğretmenlerimizin derslerini teknolojik bir sınıfta işlemesi noktasında bir altyapı oluşturuyor." İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.
"İlimizde Oldukça Fazla Başvuru Oldu"
21. yüzyıl becerilerinin, okulların müfredatına girdiğinin altını çizen Dr. Murat Ağar, "Geçen sene, ilimizde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile birlikte bir meslek lisesi oluşturduk. İlk öğrencilerini aldı; bu sene ikinci grupta öğrencilerini alıyor. Akademik yönden yüksek olan öğrencilerimiz özellikle elektrikli araç ve yazılım gibi bölümler üzerinde gidiyor. Bu okulumuz, bu çalışmalara bir model olarak destek sağlayacak ve ilimizden ziyade bölgemize de hizmet edecek bir sistemde faaliyet gösterecek. Teknofest kapsamında, ilimizde oldukça fazla başvuru oldu ve bu kapsamda sürecini tamamlayan öğrencilerimiz oldu. Bu projelerde de birçok yapay zekâ çalışması yer aldı. Yani 21. yüzyıl becerileri, okullarımızın müfredatına girdi. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yürütülen çalışmalarda proaktif bir şekilde katılım sağlamaktayız." Diye konuşarak sözlerini tamamladı.
Kaynak:Emine Temiz Yılmaz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.