Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

Mustafa Kemal Atatürk ve Çarşamba!

Mustafa Kemal Atatürk ve Çarşamba!

Mustafa Kemal Atatürk; başkomutanlığını yaptığı savaşlar, cephelerde rahmetli askerlerimiz ile kazandığı zaferlerle daha çok bilinse de; O ilim, bilim, din, sanat, sevgi hoşgörü, nezaket ... herşeyiyle zamanının en iyi Devlet Adamıydı. Öyleki yurtdışında bazı ülkelerde halen heykelleri bulunmaktadır. 

Türkiye Cunhuriyeti’ni kurduktan sonra ülkemizin kendi kendine kalkınabilmesi için Türkiye’nin her iline özenle dokunmuştur Mustafa Kemal Atatürk. Birçok ili ve ilçeyi özelliğine göre kalkındırmak için fabrikalar, iş sahaları oluşturmaya çalışmış ve ülke ekonomisini kendi içinde çevirmeyi başarmıştır.  Eğitim sahasını genişlettiği gibi Sporada büyük ilgi göstermiştir.  Bütün bunlarıda halkının ona verdiği destekle yapmıştır. Cephede gözünü kırpmadan onunla savaşan halkıyla başarmıştır. 

Ve Çarşamba ... Samsun’un ilçesi olan Çarşamba’da öyle birşeye öncülük yaptıki; kuruculuğuna önderlik ettiği o gurur verici kurum bugüne kadar ismiyle geldi. 

1924 yılında Mustafa Kemal Paşa Samsun’a yaptığı bir gezide Çarşamba’ya uğruyor. Bu gezi sırasında o zamanın jandarma yüzbaşı (Büyük dedem ) Sabri Altıner'e bir spor kulübü kurulması için talimat veriyor. 

Aynı yılın Kasım ayında, ilçedeki Halk Fırkası binasında yapılan ilk toplantı ile birlikte Çarşamba Yeşilırmak Gençlik Kulübü adıyla kulüp kuruluyor. 

Ancak, cumhuriyetin ilanı ile kulübü özdeşleştirmek isteyen Çarşambalılar, Çarşamba Sporun kuruluş yılını 1923 olarak tescil ettiriyorlar. 

Çarşambaspor Atamızdan ve dedelerimizden bize yadigardır. Başarılarının üzerine daha büyük başarılara imza atacaktır. Takımımıza sahip çıkmak onu  ilerki yıllara taşımak görevlerimizden biridir...Tıpkı onların 1923’te yaptığı gibi. Ne Mutlu Türk’üm diyene.. Ne Mutlu Çarşambasporu temsil edenlere.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yeşim SARITAŞ Arşivi
SON YAZILAR