BİRAZ ORDAN BİRAZ BURDAN
Bu yazımızda TFF sitesinde amatör futbol adına yapılanlardan bahsedeceğim.
Öncelikle BAL liginde seyirci rekoru kırılan bir maçtan bahsedelim
Eskişehir futbol beşiği bir kent 4 senemiz geçti Üniversite tahsili için.
İsmail Arca, Ömer Kaner, Ender Konca, Zalad, Burhanettin, Nasır ,Zafer bir çırpıda aklıma gelen oyuncular.
Es Es ki ki Eski Eski ES tezahüratı hala aklımızda.
Bu takımın BAL iğinde olması ayrı bir komiklik.
En azından 1.ligde olmalı. Süperligde kaldırır.
Bir amatör maçta seyirci rekoru kırılmış futbolun bu beşiğinde.
Eskişehirspor Kulübü ile Manavgat Belediyespor arasında oynanan maçta Bölgesel Amatör Lig (BAL) seyirci rekoru kırılmış.
Bölgesel Amatör Ligi 6. Grup 11. haftadaki Eskişehirspor Kulübü - Manavgat Belediyespor arasındaki mücadeleyi 30 bin 328 biletli taraftar tribünden izlemiş. Bu sayı, BAL Ligi seyirci rekoru olarak kayıtlara geçmiştir
Bir önceki Bölgesel Amatör Ligi seyirci rekoru, 8 Şubat 2015 tarihindeki Kocaelispor ile Büyükçekmece Belediyespor arasındaki karşılaşmada 20 bin 745 taraftar ile kırılmıştı.
Bu anekdottan sonra gelelim Federasyonun BAL liginde yaptıklarına.
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu Başkanı Selçuk Azeri, Türkiye'nin en büyük futbol topluluğu olan amatör futbol ailesinin yeni sezonda hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu söylemiş.
Tarihte ilk kez Bölgesel Amatör Lig'de play-off sistemini uygulayacaklarını belirten Azeri, "Saf futbolun büyük heyecanını içinde barındıran amatör futbolun şüphesiz ki en gözde yeri Bölgesel Amatör Lig. Play-off sistemini bu sezon ilk kez uygulayacağız. Play-off'lar, 1 haftalık sürede takımlara nazaran farklı bir ilde oynanacak ve futbol şenliği içerisinde geçecek. Ayrıca final maçının mutlak suretle yayınlanmasını istiyoruz. Bunun için görüşmelerimiz sürüyor. BAL Ligi logosunu da yenilemiştik. Yaptığımız yeniliklerle birlikte amatör futbolun ülke sathında daha çok görünür olabilmesi için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu konuda en önemli adım, Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Amatör Futbol Direktörlüğü'nü kurmaktı. Bu hayal de gerçek oldu. Amatör futbol, Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altında diğer tüm önemli dallar gibi artık direktörlük ile temsil ediliyor." diye konuştu.
"Dijital dönüşüme entegre oluyoruz"
Amatör futbolun çağa ayak uydurabilmesi için mutlak suretle dijital ortama entegre olması gerektiğini ifade eden Selçuk Azeri, "Dijitalleşme yönünde çok önemli adımlar attık. Futbolcu lisanslarını dijital ortamda yapmaya başladık. Kulüp yöneticileri lisansları dijital olarak sisteme girecek. TFF bölge temsilcilikleri bu lisansları kontrol edecek ve onaylayacak. Böylece insanlar evinden / kulüpten çıkmadan işlerini kolaylıkla halletmiş olacak. Sistem daha da profesyonel hale gelecek. İş yükünü önemli ölçüde azaltmış olacağız. Kimse sayfa sayfa lisans yapma peşinde koşmayacak. Pilot il olarak Antalya'da yapılan çalışmalarda U13 Ligi'nde, Türkiye'de ilk defa dijital lisans ve esameler, dijital ortamda girilerek yapılacak. Bu uygulama tüm amatör liglere yansıyacak. Çağımızın getirisi olan dijital dönüşüme entegre olacağız. Bu sezon içerisinde tüm bölge temsilciliklerimize bağlı ve pilot olarak seçilen bir ilde en az bir ligin dijital olarak oynanması planlanıyor."
"Atıl futbol sahalarını ülkeye kazandıracağız"
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu'nun çok aktif şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Selçuk Azeri, "İl temsilciliği yapılarında değişikliğe gittik ve yenilik getirdik. 81 ilde artık amatör futbolda olan biten her şey çok hızlı bir şekilde Amatör İşler Kurulu'nun önüne geliyor. Amatör futbolda toplanan paralar, artık doğrudan Türkiye Futbol Federasyonu'nun kasasına giriyor. Ülke çapında atıl durumda olan spor sahalarını hızlı bir şekilde bürokratik engellerden kurtarıp, gerek bütçemizden gerekse sponsorluk çalışmalarıyla modernize etmek ve amatör futbolun hizmetine sunmak istiyoruz. ASKF'lerden her konuda faydalanacağız. Çok büyük bir tecrübeleri var. Bu tecrübeyi sahaya daha fazla yansıtmalarını istiyoruz. Türkiye'de çok fazla sayıda takım var. Öncelikli olarak artık kulüp açmak, çok daha zor hale gelecek. Var olma kriterlerini yükseltip, resmileştireceğiz. Daha az takım, daha çok kalite olsun istiyoruz. Amatör futbolun uluslararası arenası olan RegionsCup'ı çok önemsiyoruz. 2027'deki turnuvada şartların uygun olması durumunda, daha önce 2017 yılındaki gibi yeniden ev sahibi olmayı istiyoruz." Açıklamalarda bulundu.
Bu yeni kurulan direktörlükte inşallah amatör futbola katkı sunacaktır.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla Amatör Futbol Direktörlüğü kurularak Amatör Futbol Direktörlüğü görevine Zafer Şen getirildi.
Amatör futbol liglerinin idari yapısının ve organizasyonunun yürütüleceği Amatör Futbol Direktörlüğü, çalışmalarına kısa sürede başlayacak. Amatör Futbol Direktörlüğü, amatör futbolun daha güçlü bir yapıya kavuşması ve Türk futboluna yeni yeteneklerin kazandırılması için projeler üreterek hayata geçirecek.
Öte yandan, Amatör İşler Kurulu kararıyla Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) logosu da değiştirildi.Bunoda not olarak ilave edelim ve İyi şeyler olmakta olacak diye nihayetlendirelim.
Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum