GİTTİM GÖRDÜM ARAŞTIRDIM YAZDIM: İSTANBUL 16
Osmanlı Devleti Döneminde, devletin kurucusu Osman Gazi ve ondan sonra başa geçen hükümdarlar Fetih Sahası olarak Bizans topraklarına öncelik vermişlerdir. Osman Gazi’nin vefatından sonra Orhan Gazi, Bizans İmparatorluğu III. Andronikos ile 1329 yılında yaptığı Palekanon (Mal Tepe) savaşını kazanarak Kocaeli Yarımadası ve Kartal İlçesinin de içinde yer aldıkları toprakları tekrar Osmanlı devletine katmıştır. Kartal İlçesi 1908 yılına kadar Üsküdar Mutasarrıflığına bağlı sancak olarak idare edilmiş olup, bu tarih den sonra İstanbul iline bağlı bir ilçe olmuştur.
Kartal İlçesi, dünyanın göz bebeği ve medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul ilinin 39 ilçesinden biridir. Kartal İlçesi, denizi, ormanı, dağı, yeraltı kaynakları, yeşil alanları ve sayfiye yerlerinin varlığı ile bugünün hızlı büyüyen ve gelişen ilçelerindendir . Adını her geçen gün daha geniş coğrafyalara duyurmaktadır. Kara, deniz, hava ve raylı sistem aksları üzerinde yer alan Kartal ilçesi yaşamaktan huzur duyulan sakinliği , Aydos Dağı ,Aydos Ormanı, Yakacık ve Ayazma gibi doğal güzellikleri ile yarım milyona yakın insanın ‘’Kartalı seviyorum ‘’dediği ilçedir. İlçe Nüfusu 1940lı yıllardan bu yana ekonomik gelişmelere göre ve göçe bağlı olarak değişim göstermiştir. Bugün ilçe nüfusunun 500.000 bin civarında olduğu bilinmektedir. Son yıllarda nüfus hareketlerinde görülen artış kentsel yapılandırmayı da hızlandırmıştır.
Kartal İlçesinde Kartal Belediyesi tarafından gençlere, yaşlılara, çocuklara, kadınlara, engelli vatandaşlara ve sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ile Sosyal, Kültürel ve ekonomik kalkınma sağlanarak daha yaşanılabilen bir kent oluşturulabilmekte ve hayata dahil yeni bir sayfa açılmaktadır. Çevreye duyarlı, yaşam alanlarının modernleştirildiği ve sosyal bütünleşmeler sağladığı hizmetler ile Kartallılara kaliteli bir yaşam sunulmaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.