Gökhan Yalçın Haber Expres TV'ye konuştu

Gökhan Yalçın Haber Expres TV'ye konuştu
Barış Manço'dan ilham alarak başladığı Anadolu Rock Müziğinin gelecek vaadeden yeni yıldızı Gökhan Yalçın Haber Expres TV'ye konuştu

ANADOLU ROCK MÜZİĞİNİN GELECEK VAADEDEN YENİ YILDIZI Gökhan YALÇIN bu haftaki röportaj konuğum ve kendisini yakından tanımanızı, güzel yüreğinin sesine kulak vermenizi önemle rica ediyorum. Buyurun o halde hep birlikte bu özel röportajımızın sokaklarında gezinelim.

1.jpg

Remzi ÖZKAN: Sayın Gökhan Yalçın kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Gökhan YALÇIN: 01.05.1988 Afyonkarahisar/Zafer Mahallesi doğumluyum. Ön Lisans Muhasebe kısa dönem mevzunuyum. Evliyim ve 6 yaşında bir erkek çocuğum var.

Remzi ÖZKAN: Müzik hayatınıza nasıl başlamaya karar verdiniz?

Gökhan Yalçın: Ben aslında sanat hayatına, çok küçük yaşlarda değerli üstadımız ve sanatçı abimiz, rahmetli Barış Manço’yu yani Türkiye’nin Barış Abisi’ni dinleyerek ilgi duymaya başladım. Zamanla büyüdüm. Yaşım daha 16 iken arkadaş ortamında toplandığımız zamanlar da ara sıra kendi halimle gitarist bir arkadaşım çalardı, ben de söylerdim. Beğenirlerdi sesimi.

Remzi ÖZKAN: Ne tarz müzik yapıyor ve seslendiriyorsunuz?

Gökhan Yalçın: Ben severek ve hiç bıkmadan, usanmadan günlerce dinleyebileceğim bir müzik türü olan Anadolu Rock tarzında parçaları söylemeyi ve çıkarmayı tercih ediyorum. Şöyle düşünün, bu müzik türü benim için Aşktan öte yaşama kaynağımın ikinci sırasında gelmektedir.

Remzi ÖZKAN: Gökhan Bey sizin için Anadolu Rock müziğin ikinci sırada olduğunu söylediniz.İlk sırada farklı bir dal veya farklı bir şey mi gelmekte?

Gökhan Yalçın: Evet değerli hocam doğru duydunuz. Benim için ikinci sırada geliyor. Çünkü hayatımın ilk sırasında daima Oğlum ve Eşime yer veririm. Benim en büyük değişmezim kesinlikle ailemdir.

2.jpg

Remzi ÖZKAN: Hangi şarkıları çıkardınız ve seslendirdiniz bugüne dek?

Gökhan YALÇIN: 10 Kasım 2023’te ilk ve tek single çalışmam olan Boğuluyorum şarkısını müzik marketlerde klipsiz olarak yayıncım ile anlaşarak piyasaya sürdürdüm. Tekli Single çalışmamıza adını veren Boğuluyorum adlı parçamın klibini 21 Aralık 2023 yılında Youtube’un seçkin müzik platformu olan NETD müzik kanalında yine Yayıncım sayesinde klip olarak piyasaya sürdürdüm.

Remzi ÖZKAN: Gökhan Bey,10 Kasım 2023’ten bu yana biraz zaman geçmiş sanki. Devamı gelecek mi müzik çalışmalarınızın? Bu konuda dinleyicilerinize bilgi vermek ister misiniz?

Gökhan Yalçın: Tabii ki bilgi verebilirim Remzi Bey. Ben, normal de imkânlarım elverseydi eğer çoktan ikinci parçamı hatta ve hatta belki imkânım olsaydı albüm bile çıkarırdım şimdiye kadar. Fakat ben bu single çalışmamı çok kısıtlı imkanlarla yaptım. Açıkçası elimdeki imkanların hepsini o şarkıya verdim. Tabii ki çalışmam olacak bir sponsor görüşmem olacak, çok yakın bir zamanda. Sponsor görüşmem olumlu geçer ise iki şarkımın daha çalışmalarına başlayacağım Allah’ın izni ile. Fakat sponsor görüşmem olumsuz geçerse biraz daha geciktirmek durumunda kalacağım.

3.jpg

Remzi ÖZKAN: Müzik dışında farklı sanat dalları ile uğraştığınız oldu mu?

Gökhan YALÇIN: 2014 yılında Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosunda, Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve yönetmenliğini o zamanlar değerli ablamız Evin Doğan ve Hasan Hüseyin Elmas’ın yaptığı ''Kadınlık Bizde Kalsın'' isimli tiyatro oyununda oynadım. Müzik ilgim ağır basmakla beraber oyunculuk alanında da kendimi her zaman geliştirdim. Gönül Dağı, Mahsus’a Trablus ve Kan Çiçekleri gibi birçok dizide rol aldım. Bunların dışında senaristlik alanında da kendimi geliştirdim.

4.jpg

5.jpg

Remzi ÖZKAN: Müzik, Oyunculuk ve Senaristlik dediniz. Maşallah on parmağınızda on marifet var. Şarkılarınızın sözlerini kendiniz mi yazıyorsunuz?

Gökhan YALÇIN: Evet. Şarkılarımın sözleri tamamen bana aittir. Genel olarak bu şekilde devam etmek istiyorum ama elbette günün birinde beni çok etkileyen sözler bulursam tabii onları da değerlendirebilirim. Yeni şarkılarımı fırsat bulduğum anda yani şartlar elverişli olduğunda, en kısa sürede çıkaracağım İnşallah.

Remzi ÖZKAN: Anladığım kadarıyla müzik sizin en büyük tutkunuz. Müzikteki en büyük hedefiniz nedir? Ya da diğer dallarda da büyük hedefleriniz var mı? Bu konuda bize neler söylersiniz?

Gökhan Yalçın: Bahsedeyim Remzi Bey. Benim en büyük hedefim; çok sevdiğim, hatta aşk ile bağlı olduğum Anadolu Rock Müzik türünün unutulmak üzere olduğunu görmekteyim. Ben bu ruha işleyen müzik türünün tükenmemesi için benim gibi düşünen birçok insanın olduğuna inanıyorum. Bu müzik türünü halkımıza unutturmak yerine, Anadolu Rock Müziği’ni tekrardan alevlendirip, hak ettiği yere getirerek, müzik dünyasında yeniden gözde bir müzik türü olarak dinlenmesini sağlamayı hedefliyorum. Benim bir felsefem vardır ve her zaman bu felsefe ile hareket etmeyi tercih ederim. ‘’ İMKÂNSIZI HEDEFLE, İMKÂNSIZI YAŞA ‘’ benim felsefem budur. Ben küçük düşünen bir sanatçı değilim. Ne kadar ilk single’ım yeterince tutmamış olsa da hiçbir zaman pes etmeyi düşünmedim. Çünkü güçlü bir kişiliğe sahip olan sanatçıyım ve bu alanda Türkiye’nin en iyileri arasında olmayı hedefliyorum.

6.jpg

Remzi ÖZKAN: Peki bu şarkınızı çıkarırken herhangi bir zorluk yaşadınız mı?

Gökhan YALÇIN: Çok büyük zorluklar yaşadım ve atlattım Remzi Bey. Benim imkânlarım çok kısıtlıydı. Enstrüman ve Şan dersi almamıştım. Orkestra ve stüdyo gerekiyordu. Sağ olsun bu konuda isim vermek istemiyorum reklam olmasın diye. Bazı sevdiğimiz, saydığımız ve değer verdiğimiz, büyüklerimiz, dostlarımız ve ahbaplarımızın çok yardımı oldu bu konuda.

7.jpg

Remzi ÖZKAN: Genel olarak nerelerde şarkı söylediniz? Bize çıktığınız bir sahnede unutamadığınız bir anınızdan bahseder misiniz?

Gökhan YALÇIN: Genel olarak birkaç tanınmamış mekânda olsun, sokak sanatçılarıyla olsun,ara ara sahne aldığım yerler oldu. Hatta hiç unutamadığım komik bir anımı anlatayım sizlere: Bir sokak sanatçısı dostumla beraber şarkı söylemeye gideceğiz yine her zamanki gibi. Tabi araba falan olmadığı için bizde tramvaya binip gideceğiz. Fakat tramvaya binecek paramız da yok o gün, sıkıntı orada. Birkaç gün çünkü çalıp söylemeye gitmemiştik. Tatil vermiştik kendimize. Fakat cebimizdeki paranın bittiğinden haberimiz yok ikimizin de. Ne yapalım derken serdik teçhizatları önümüze.Arkadaşım çalacak, ben söyleyeceğim ve böylelikletramvaya binmek için yol parası biriktireceğiz. Tam üç saat çaldık. İnsanların çok fazla geçmediği tenha bir yerde idik. Kendimizi o kadar kaptırmışız ki müziğe, üç saat çaldıktan sonra cebimizde bir de baktık ki 5000’den fazla para biriktirmişiz. Öyle komik bir anı olmuştu başımızdan geçen.

Remzi ÖZKAN: Çıkardığınız şarkının devamı gelecek mi? Şu an itibari ile nasıl bir yol izleyeceksiniz bizimle bu bilgiyi paylaşır mısınız?

Gökhan YALÇIN: Az önce de belirttiğim gibi açıkçası benim şarkı çıkarmam, bulabileceğim sponsora bağlı. Herkes, herkese sponsor olmak istemiyor. Sanat adına yatırım yapan, sanatçıya destek olayım diyen insan sayısı maalesef bir elin parmakları kadar. O da bize pek düşmüyor. Eğlenmek için bir gecede milyonları harcayanların çoğu sponsorluk denildiği zaman soğuk duruyor. Halbuki onun bir gecede harcadığı miktar belki kendisi için çerez parası ama bir başkasına sponsor olduğunda o kişinin hayatını kurtarıyor. O kurtardığı kişinin yanında daha birçok insana faydası oluyor.

8.jpg

Eğer ki sponsor bulamazsam çok geç de olsa bir fırsatını bulabilirsem, bir şarkı dahi olsa tekrar çıkarmak isterim. Fakat dediğim gibi bu masrafları karşılayabileceğim bir fırsat bulmam lazım. Ben şu an evimi geçindirebilmek için özel bir fabrikada özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım. Eğer ki sponsor bulunursa her türlü sanat ve müzik alanına yönelip o şekilde devam etmek istiyorum Allah izin verirse. Nasipten ötesi yalan Remzi Bey.

Remzi ÖZKAN: Gökhan Bey, bir konuyu muhakkak merak edeceklerdir değerli takipçilerimiz. Söylemlerinizden anladığım kadarıyla önce aile ve ikinci tercihiniz de müzik olarak şekillenmiş durumda. En azından tercih sıralamanız böyle görünüyor. Fakat müzik dışında farklı bir dalda da kendinizi gösterme hedefiniz var mı?

Gökhan YALÇIN: Evet var Remzi Bey. Ben şu sıralar müzik uğraşıları dışında senaryo da yazmaya başladım. Senaristlik alanında da kendimi geliştirme ve güzel işlere imza atmak gibi bir amacım var. Tabi ki müzikten sonra geliyor benim için bu sanat dalı ama bu alanda da çok büyük hedeflerim var. Dediğim gibi ben hiçbir zaman küçük düşünmem Remzi Hocam.

9.jpg

Elimde gençlerimizi mafyadan uzak tutmasını hedeflediğim kaliteli bir dizi film senaryom var.Bu proje kapsamında zaman zaman engelli vatandaşlarımızı da konuk oyuncu olarak oynatıp onlara da ufak da olsa kazanç kapısı açarak, kalplerine dokunmayı hedefliyorum. Tabii ki oyunculuk alanında da bir şeyler yapma düşüncem var fakat önceliğim her zaman ailemden sonra ikinci sırada Müzik. Üçüncü sırada senaristlik ve olursa da tüm bu hedeflerimden sonra oyunculuk alanında da ilerlemek isterim tabii ki Remzi Bey.

Remzi ÖZKAN: Son olarak size gönül vermiş dinleyicilerinize ve bizlere neler söylemek istersiniz?

Gökhan YALÇIN: Hayalleriniz ve kalbiniz sizi nereye götürürse götürsün onurunuzla yaşayın. Kalbiniz nereyi hedefliyorsa hayalliniz neyi istiyorsa o hedefe yönelmekten korkmayın. Risk alın evet. Fakat kesinlikle aşırıya kaçmayın. Kısacası İMKÂNSIZI HEDEFLEYİP ONURUNUZLA SAYGI VE SEVGİ ÇERÇEVESİNDE YAŞAYIN. Herkesin bir hedefi vardır. En önemli olan şey yılmamaktır. Erteleyin ama asla vazgeçmeyin. Hayallerinizin peşinden koşun ve başarın. O zaman çok mutlu olacaksınız. Son olarak da hiçbir insanı küçümsemeyin ki insanlığınız yerinde kalsın. Egoist olmayın, kendini beğenmiş olmayın, barış içinde yaşamayı seçin ve sevin. ‘’ Ailenizi ve sevginizihak eden İnsanları sevin. Anne ve babalarınızın değerini bilin. Size bir harf öğretme çabasında olanların kıymetini bilin.

10.jpg

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
RÖPORTAJ