O GENCECİK, PIRIL PIRIL MİLLİ BİR SPORCUMUZ

O GENCECİK, PIRIL PIRIL MİLLİ BİR SPORCUMUZ
Genç yaşına rağmen gelecek vadeden Milli bir sporcumuz Sait Talha Doğan Haber Expres TV'ye konuştu

Efendim ERBAA’dayız bu hafta. Bugüne dek gerek sinema, televizyon, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçımızla, edebiyat dünyasından birçok şair ve yazarımızla röportajlar gerçekleştirdik. Zaman zaman sanatın dışına çıkarak alanında başarılı isimlerle söyleşiler gerçekleştirmek, inanıyorum sizlerin de hoşuna gidecektir. Bu hafta spor dünyasından bir isimle devam ediyoruz. Genç yaşına rağmen gelecek vadeden Milli bir sporcumuz Sait Talha Doğan ve bunu kazandığı başarılarla şimdiden taçlandırmaya başlamış zaten. Buyurun Kug-Fu dünyasına ve buyurun genç sporcumuzu yakından tanımaya.

Remzi ÖZKAN: Öncelikle röportajımıza hoş geldin. Sait Talha Doğan kimdir, bize kısaca kendini tanıtır mısın rica etsem?

Sait Talha DOĞAN: hoşbuldum. Ben Sait Talha Doğan 18 yaşında Tokat/Erbaa’da yaşıyorum ve wushu kung fu sporuyla ilgileniyorum.

Remzi ÖZKAN: Şunu sormak istiyorum, Kung-Fu sporunu seçmendeki en büyük etken neydi? Yani senin yaşındaki gençlerin çoğu öncelikle futbolu tercih ederken senin önceliğin Kung-Fu olmuş, neden?

Sait Talha DOĞAN: Aslında ben bu spora başlamadan önce böyle bir branşın varlığından haberim yoktu. Ben 7. Sınıftayken mahalleden bir arkadaşım vardı, o da bu sporla ilgileniyordu. Bu arkadaşımla birlikteyken, hocamıza denk gelip sohbet etmiştik ve hoca bana “böyle bir kursumuz var. Eğer ailen izin verirse gel başla. Vücut yapın bu spor için çok iyi” demişti. Bende pek umutlu olmasam da babama sormuştum “gidebilir miyim” diye ve babam hiç tereddüt etmeden kabul etmişti. Kısacası bu spora başlamamdaki en önemli etken mahalledeki arkadaşım ve o gün hocayla ettiğim sohbetti. Futbolu seçmememdeki sebep ise arkadaşlarıma kıyasla onlar kadar iyi oynayamıyordum. Bir de küçüklükten beri Jackie Chan olsun Yuri Boyka filmleri olsun bunlarla büyüdüğümüz için dövüş sporları bana hep çok çekici geliyordu, bu yüzden böyle bir spora başlamış bulundum.

Remzi ÖZKAN: Bugüne kadar önemli şampiyonluklar yaşadın. Uluslararası karşılaşmalarda ülkemizi başarıyla temsil ettin ve bayrağımızı gururla dalgalandırdın. Bunun için ayrıca tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Ben inanıyorum ki ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam edecek, bizleri sevindirmeye devam edeceksin. Peki Talha, elde ettiğin Yurt içi ve Yurt dışı derecelerin hangileri, bizimle paylaşır mısın?

Sait Talha DOĞAN: 1 kez Tokat İl şampiyonluğu, 2 kez Tokat İl ikinciliği, 1 kez Karadeniz Bölge şampiyonluğu, 1 kez Türkiye ikinciliği ve 1 kez de Uluslararası Balkan Üçüncülüğü elde ettim.

Remzi ÖZKAN: Sana göre, şu ana kadar kazandığın en anlamlı ödül hangisiydi ve neden?

Sait Talha DOĞAN: Bana göre ne kadar üçüncülük de olsa Uluslararası Balkan Üçüncülüğümdü. Sebebi ise orada 12 tane yabancı ülke arasında Türkiye’yi ve bayrağımızı temsil etmiştim. Bu yüzden benim için en anlamlı ödül bu.

Remzi ÖZKAN: Sporun, sporla uğraşmanın gençler üzerinde ne gibi olumlu etkileri vardır sence?

Sait Talha DOĞAN: En önemlisi verimli vakit geçiriyor ve spor yaparak vücuduma yatırım yapıyorum. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesinden hareketle vaktimi antrenmanlarıma ayırdığım için telefon veya farklı zararlı şeylerle kendime zarar vermiyorum ve kendimi çok daha dinç hissediyorum. Spor yapan gençlerin de olumlu yönde gelişeceğini düşünüyorum .

Remzi ÖZKAN: Antrenman programlarında özellikle çalıştığın sana has bir teknik ya da özel bir egzersizin var mı?

Sait Talha DOĞAN: Kendime has olmasa da çoğu dövüş sporuyla uğraşan sporcular gibi gölge boksuna önem veriyorum. Gölge boksu ne işe yarıyor, diye soracak olursanız; el ayak koordinasyonunu geliştiriyor ve yumruk, tekme kombinasyonlarını birbirine bağlamayı geliştiriyor.

Remzi ÖZKAN: Sporun dışında ilgilendiğin farklı alanlar var mı peki, varsa kısaca bu konudan da söz eder misin bizlere?

Sait Talha DOĞAN: Yani birçok genç gibi arkadaşlarımla dışarda oturup sohbet etmeyi ve yürüyüş/koşu yapmayı seviyorum

Remzi ÖZKAN: Uğraştığın spor dalıyla ilgili başarıların, ailende ve çevrende ne gibi etkiler oluşturdu? Çevrendeki insanlar bu durumu nasıl karşıladılar?

Sait Talha DOĞAN: Herkesten güzel tepkiler aldım dersem yalan olur, tabi ki kalabalık bir kesimden de gerçekten gurur verici ve mutlu olduğum tepkiler de aldım. Güzel tepki almadığım kişiler de zaten hayatında sporun s’siyle ilgilenmemiş kişilerdi.

Remzi ÖZKAN: Kariyerindeki en büyük ilham kaynağın veya en büyük destekçin kimdi, neden?

Sait Talha DOĞAN: Buna çoğu kişi babam diyebilir fakat benim cevabım farklı olacak. Benim ilham kaynağım ve idolüm Dağıstanlı sporcu khamzat chimaev’dir. Destek konusunda ise az önce bahsettiğim mahalledeki arkadaşımdı. Çünkü her konuda birlikteydik. Turnuvada, maça çıkacağım esnada bile antrenörümüzün yanında yani benden hemen sonra maça çıkacak olsa bile bana destek oluyor, motivasyon sağlıyordu.

Remzi ÖZKAN: Aslında senin gibi pırıl pırıl, başarılı gençlerimizle sohbet ederken en sevmediğim şey hiç anlamadan zamanın su gibi akması. Daha sormak istediğim o kadar çok şey vardı ki format gereği son sorumuza gelmiş olduğumuzu görüyorum. Röportajımıza katıldığın için çok teşekkür ederim. Allah yolunu açık etsin. Sonsuz başarılar diliyorum.

Sait Talha DOĞAN: Bende böyle bir röportaja konuk olduğum için çok mutlu oldum. Tüm Haber Expres Tv ve Haber Expres gazete ekibinize ve size çok teşekkür ederim.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
RÖPORTAJ