Oyuncu Sezgin Sakarya, Haber Expres TV'ye Konuştu

Oyuncu Sezgin Sakarya, Haber Expres TV'ye Konuştu
Arka Sokaklar, Gönül Dağı, Savaşçı, Kasaba Doktoru ve şimdilerde izlemeye devam ettiğimiz Şahane Hayatım gibi iddialı dizilerde rol almış değerli oyuncumuz Sayın Sezgin Sakarya bu haftaki röportaj konuğum. Kendisini yakından tanımaya ne dersiniz?

Remzi ÖZKAN:Söyleşimizin başlangıcında,polis olarak görev yapmış ve sonrasında kendi-sini sanata adamış bir oyuncu ile sohbet edecek olmaktan duyduğum mutluluğu ifade et-mek isterim. Sanatın diğer dallarında ve edebiyatın çeşitli kollarında polis veya polislikten emekli olmuş birçok insanla karşılaştım. Fakat oyunculukta sizin gibi yıldızı her gün yükse-len, sanat ruhuna haiz değerlerle karşılaşmak inanın alkışlanması gereken bir durum ve ben sizi yürekten alkışlıyorum. Hoş geldiniz röportajımıza.

Sezgin SAKARYA:Hoş buldum efendim teşekkür ederim.

Remzi ÖZKAN:Peki, sizi kısaca tanıyalım mı?

Sezgin SAKARYA:1971 yılında Eskişehir’de doğdum.İlk, orta lise öğrenimimi Eskişehir’de tamamladım.Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldum.1992 Yılında SAMSUN 19 Mayıs Polis Okulu’nda adım attığım polislik mesleğine İstanbul, K.Maraş, Afyon ve Kütahya illerinden25 yıl görev yaptıktan sonra2017 yılında emekli oldum. Biri kız diğeri oğlan iki evladım var.Halen Eskişehir’de yaşamaktayım.

Remzi ÖZKAN:Oyunculuk yapmaya nasıl karar verdiniz?Bu süreç nasıl gelişti?

Sezgin SAKARYA:Gençlik yıllarımdan beri tiyatro ve sinemaya ilgi duyuyordum.Emekli olduktan sonra sosyal medya üzerinden bir dizimiz için oyuncu arandığını öğrenince bende başvurdum.Neticesinde epey beğenildi.Takdir edilmek beni dahada motive etti.Oyunculuk-la ilgili çalışmalar yaparken kendimi geliştirmek için bu işle ilgili dostlarımdanda faydalandım.

Remzi ÖZKAN:Sizi bugüne dek birçok iddialı dizide oyuncu olarak gördük. Çok da başarılı buluyorum sizi. Oyunculuktaki asıl hedefiniz nedir?

Sezgin SAKARYA: Oyunculukta hedefim her defasında kendimi daha da geliştirerek ülkemizin sinema ve dizi dünyasında başarılı bir oyuncu olabilmek. Faydalı üretken bir birey olarak bu sektörün gelişimine hizmet etmek istiyorum.

Remzi ÖZKAN: Edebiyatla aranız nasıl diye sorsam? Uğraşı verdiğiniz herhangi bir edebi tür var mı ya da iyi bir kitap okuru musunuz? Edebiyatın hangi türü sizi daha çok cezbediyor?

Sezgin SAKARYA: Zaman buldukça kitap okumaya çalışırım. Şiir okumayı çok severim. Bir dönem kendim de şiirler yazmıştım.

Remzi ÖZKAN: Köşeye sıkıştırmak değil niyetim elbette ama çok özel bir soru sormak istiyorum. Önünüze iki seçenek konulsaydı ve bu seçeneklerden sadece birini tercih etmeniz istenseydi oyunculuğu mu seçerdiniz yoksa polisliği mi? Niçin? Bu konuda samimi yanıt bekliyorum sizden.

Sezgin SAKARYA: Tabi ki polislik çok kutsal bir meslek vatanıma ve milletime hizmet etmiş olmak çok ayrı bir onur benim için fakat deneyimledikten sonra Oyunculuğun bendeki tesiri çok daha fazla oldu. Farklı roller ve karakterler canlandırmak, dünyaya başka bir pencereden bakmamı sağladı. Hangisini seçerdim inanın buna cevap veremem. İkisinin de bendeki yeri çok özel çünkü.

Remzi ÖZKAN: Bugüne dek hangi dizilerde oynadınız ve bu filmlerdeki rollerinizden kısaca bahseder misiniz?

Sezgin SAKARYA:Tabiki her seferinde farklı karakterler canlandırdığım “Gönül Dağı” dizisin-de 25 civarı kasabalı ve Muhittin abi olarak yer aldım. Savaşçı dizisinde Albay, Modern Doğu Masalları dizisinde Kahveci, Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları Adlı Belgeselde Ticaret Bakanı, Mahsusa Trablus dizisinde İtalyan Topçu Subayı, Kasaba Doktoru dizisinde Yönetim Kurulu Başkanı, Kardeşlerim dizisinde Acil Müdahale Doktoru, Arka Sokaklar dizisinde

Narkotik Amiri, Hudutsuz Sevda dizisinde Taziyeci, Esaret Dizisinde Prof.Dr.Müfit Yılmaz karakteri ve Şahane Hayatım dizisinde Emniyet Müdürü Hikmet karakterlerini canlandırdım. Ayrıca çekimleri devam eden bir sinema filminde de farklı bir karakteri canlandırıyorum.

Remzi ÖZKAN: Müzikle aranız nasıl peki? Hangi tür müzikleri dinlemeyi tercih edersiniz?

Sezgin SAKARYA: Müzik dinlemeyi çok severim. Genelde her tür müziği dinlerim. Özellikle Nilüfer,Sezen Aksu ve İlhan İrem şarkıları favorilerimdir.

Remzi ÖZKAN: Peki Oyunculuktan devam edelim. Setlerde yaşadığınız zorluklar oluyor mu?

Sezgin SAKARYA:Mutlaka her işin olduğu gibi oyunculuğun da zor tarafları var. Karakter analizi yapmak, verilen rolü istenildiği gibi canlandırmaya çalışmak epey uğraş gerektiriyor. Çekimler çok uzun sürebiliyor. Soğuk ya da sıcak havalar gerçekten zorluyor ama bir şekilde yaptığımız işlerde bunlardan etkilenmemeye çalışıyorum.

Remzi ÖZKAN: Çevrenizden nasıl tepkiler alıyorsunuz? Ve bir set anınızı paylaşır mısınız?

Sezgin SAKARYA:Ailem, eşim, çocuklarım hep destekçim oldular. Oynadığım rollerde izleyen insanlar da genel olarak beğendiklerini hissettiriyor. Tabi bu da benim için çok özel bir moti-vasyon sağlıyor. Başarımdan dolayı tebrik eden, sevinen insanları görmek çok güzel, beni mutlu ediyor. Bir anımı da anlatayım. Gönül Dağı dizimizde ‘’Esnaf Muhittin Abi’’ ve ‘’Vızıldak Necmi’’ karakterlerinin dükkânlarının önünde tavla oynarken bir sahnesi çekiliyordu. Hava -10 dereceydi. Muhittin Abi rolünü canlandırırken havasanki yaz havasıymış gibi rol yaptık ve soğuk olmasına rağmen yaz mevsimini ekranları başında filmi izleyenlere hissettirmeye çalıştık. Üzerimize kar serpiştiriyor, ellerim zarları tutmakta zorlanıyordu ve set bitimi hasta olmuştum.

Remzi ÖZKAN: Öncelikle geçmiş olsun. Peki efendim, son olarak oyuncu olmak isteyen takipçilerimize bir tavsiyeniz olacak mı?

Sezgin SAKARYA: Tabi bu yönde isteği olan, yetenekli olduğunu düşünen tüm gençlere konservatuarda eğitim şansını kovalamalarını, yaşı benim gibi biraz ileri olan dostlarımıza da oyunculuk kursları veya tiyatro çalışmaları yapmalarını tavsiye ediyorum. Eğitimli olduğunuz-da 1-0 önde başlıyorsunuz zaten. Ben de tiyatrocu hocalarımdan dersler almıştım. Yani demek istediğim oyunculukta bir yerlere gelebilmek için eğitim en önemli referanslardan birisi, tabi bunun yanında yetenek ve özgüveni de unutmamak gerekir.

Remzi ÖZKAN: Efendim renk kattınız. Takipçilerimiz de inanıyorum ki bu söyleşiden hoşnut kalmışlardır. Çok teşekkür ediyorum size. Umut ediyorum ki sizi daha birçok filmde göreceğiz. Başarılarınız daim olsun. Yolunuz açık olsun.

Sezgin SAKARYA:Ben teşekkür ederim. Aranızda olmaktan büyük onur duydum. Yayın haya-tınızda başarılar diliyorum.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir