Ressam Ezgi Nur Güler Haber Expres Tv'ye konuştu

Ressam Ezgi Nur Güler Haber Expres Tv'ye konuştu
Kendini sanata ve sanatın büyülü dünyasına adamış sanatçılarımızla röportajlarımız devam ediyor değerli dostlar

Bir eser öyle kolay ortaya çıkmıyor elbette. Hele hele o eseri meydana getiren sanatçılar kolay yetişmiyor. Yılların emeği, yılların alınteri, bilgi birikimi ve bir o kadar da aşılması zor yollar ve evreleri arşınlaya arşınlaya bugünlere ulaşıyor sanatçılarımız. Efendim, bu hafta resim üzerine bir konuğum var ve ERBAA’dayız. Ezgi hocamla yaptığımız röportajımızda bize eşlik edip hem Ezgi hocamızı tanımaya hem de resimlerin büyülü dünyasında yolculuk etmeye hazır mısınız? Buyurun o halde röportajımıza.

Remzi ÖZKAN:Hocam, rica etsem kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ezgi Nur GÜLER:03.11.1999 tarihinde Tokat/Erbaa da doğdum. Lise eğitimime Amasya Güzel Sanatlar lisesinde başladım. Üniversite eğitimime Çorum Hitit üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde başlayıp bir yıllık eğitim sonrası Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesine yatay geçiş yaptım. Portre ağırlıklı yağlıboya, tasarım, baskı ve başlangıç seviyesinde dijital sanat eğitimlerine sahibim.

Remzi ÖZKAN: Türkiye’nin farklı bölgelerinden bir araya gelmiş öğrencilerinizle harika resim tabloları üretiyorsunuz. Sergilerinizde de bizzat şahit olduğum üzere yoğun ilgi görüyorsunuz. Aklınıza nereden geldi böyle bir resim kursu düzenleme fikri ve çalışmalarınız hangi boyutta ilerliyor?

Ezgi Nur GÜLER:Teşekkür ederim. Öncelikle iki boyutlu resim yaptırıyorum. Yağlıboyaya olan düşkünlüğüm başkalarına bu yolu öğretme ihtiyacı oluşturuyor. Yağlıboya öğretmeyi çok seviyorum.Bu konuda eğitim almak isteyen arkadaşlarımızla birlikte yol almaya çalışıyoruz.

Remzi ÖZKAN:Resim kurslarında, bir öğretici olarak en çok hangi resim tekniğini tercih ediyorsunuz? Neden?

Ezgi Nur GÜLER:Bütün teknikleri öğretmeyi seviyorum ama önceliğim az önce de bahsettiğim gibi kendi yatkınlığımdan dolayı yağlıboya.

Remzi ÖZKAN:Eserlerinizi çeşitli resim sergilerinde sergiliyorsunuz. Bu süreçte zannediyorum karma resim sergileri, bireysel resim sergilerinden daha zor bir süreç

gerektiriyor. Peki hocam, karma sergilerde, sergi hazırlama sürecini nasıl yönetiyorsunuz? O tablolar sanatseverlerin karşısına çıkıncaya kadar ne gibi bir hazırlık aşamasından geçiyor?

Ezgi Nur GÜLER: Öncelikle uzun bir süreç bu. Sergi aşaması sancılı çünkü bu kadar insanı bir arada tutmak, eser çıkarmak, organize etmek zor olabiliyor. Ancak bu kadar güzel eserleri sizlerle buluşturmak bizi çok heveslendiriyor.

Remzi ÖZKAN:Katıldığınız resim sergilerinde, resim severlerin geriye dönüşleri nasıl gerçekleşiyor ve bu geriye dönüşler bir öğretmen olarak sizin üzerinizde ne gibi etkiler bırakıyor?

Ezgi Nur GÜLER:Ortaya çıkan eserlerin insanlarda güzel duygular uyandırarak onlardan geri dönüşler almak çok güzel bir durum ve öğrencilerimizi de inanılmaz heveslendiriyor. Eserlerin beğenilmesi muazzam bir şey.Övgü de olsa eleştiri de olsa geri dönüşler bizleri daha da olgunlaştırıyor elbette.

Remzi ÖZKAN: Çalışmalarınız esnasında veya sergi aşamasında özellikle sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin katkısı ve desteği oluyor mu? Oluyor ise siz bu desteği yeterli buluyor musunuz? Resim sanatının ilerlemesi adına bahsi geçen kurum ya da kuruluşlara mesajınız ne olur?

Ezgi Nur GÜLER: Bu konuya şuanda değinmesem daha sağlıklı olur. Ama her zaman bu tür kuruluşların desteğini bekliyoruz ve verilebilecek her destek bizim için çok önemli.

Remzi ÖZKAN:Resimle ilk tanışmanız nasıl oldu? İlk eserinizi ortaya çıkardıktan sonra nasıl bir duygu yaşadınız?

Ezgi Nur GÜLER:Resimle ilk tanışmam ortaokulda oldu. Aileden gelen yetenek diyebilirim. İlk başta çok özgüvensizdim ama ilk tablomda çok hevesliydim diyebilirim. Zaman ilerledikçe ve eserler ortaya çıkmaya başladıkça bu heves katlanarak arttı ve bugünlere kadar geldim.

Remzi ÖZKAN:Farklı sanat dallarıyla da ilgileniyor musunuz? Bu konudaki çalışmalarınızdan da bahseder misiniz?

Ezgi Nur GÜLER:Hayır şu anda ilgilenmiyorum ama tiyatro yapmak gibi bir hayalim var hatta en büyük hayalim diyebilirim. Şu anda bu konuda bir çalışmam yok ama zaman ne gösterir bilemiyorum.

Remzi ÖZKAN:Tiyatroya da ilginiz var ve bu çok güzel. İnsan istedikten sonra mutlaka başarabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun. Peki, resim sanatçısı olarak ilerleyen süreçte gerçekleştirmeyi plânladığınız yeni projeler var mı? Sanatseverleri ne gibi sürprizler bekliyor gelecek günlerde.

Ezgi Nur GÜLER:Şuanda kişisel sergim için hazırlanıyorum. Umarım duygularımı izleyiciye aktarabileceğim bir kanal oluşturabilirim.

Remzi ÖZKAN:Genç resim sanatçılarına tavsiyeleriniz olur mu, son sorumdu değerli hocam. Röportajımıza farklılık kattınız. Çok teşekkür ediyorum. Güzel ülkemizin güzide bir köşesinde yine karşılaşabilmek dileğiyle…

Ezgi Nur GÜLER: Öncelikle bu yolda ilerleyecekseniz hedefiniz her zaman büyük olsun. Ufkunuz geniş olsun. Hiçbir şeyi yapamam diye düşünmeyin. Deneyin, insan tanıyın, çevreniz olsun ve en önemlisi okuyun.

Ben teşekkür ederim bu güzel röportaj için.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
RÖPORTAJ