Şarkı sözü yazarı-şair Emine ALAGÖZ Haber Expres TV'ye konuştu!

Şarkı sözü yazarı-şair Emine ALAGÖZ Haber Expres TV'ye konuştu!
Bu hafta ADIYAMAN’dayız. İçimizde her ne kadar depremlerin yaşattığı burukluklar da olsa hayat adına, insanlık adına güzel gelişmeleri de çıkarmak gerekiyor gün yüzüne. Konuğum şarkı sözü yazarı-şair Emine ALAGÖZ.

Remzi ÖZKAN: Hoş geldiniz röportajımıza Emine Hanım. Sizi kısaca tanıyalım mı?

Emine ALAGÖZ:Öncelikle çok teşekürler ederim bu röportaj için. Ben, emine Alagöz. Adıyaman doğumluyum. Malatya'da yaşıyorum. Dokuz kardeşin beşincisiyim. Lise mezunu-yum. İlkokul 5.sınıftan beri şiir yazıyorum ve ömrün yettiğincede yazmaya devam edeceğim.

Remzi ÖZKAN: Sizi şiir yazmaya yönlendiren neydi peki?

Emine ALAGÖZ:İlkokul 5. sınıfta tesadüfen Cahit Sıtkı TARANCI’nın otuz beş yaş şiirini okumuştum. O kadar değişik bir duyguya kapılmıştım ki.

Yaş otuz beş

Yolun yarısı eder

Dante gibi ortasındayım

Ömrün.

Tam olarak nedenini bilemiyorum ama o şiiri okuduktan sonra şiiri sevmeye hatta küçük küçük çalışmalar yapmaya ve zamanla şiir yazmaya başladım.

Remzi ÖZKAN: Bestelenmiş olan şiirleriniz var. Peki bu şarkılardan albüm yada singleolarak yayınlanmış olanlar var mı? Besteler kime ya da kimlere ait?

Emine ALAGÖZ:Evet var. Şimdiye kadar değerli hocam Ceyhan PORSUK tarafından iki eserim bestelendi. “Kasımda gidiyorsun” ve “Kolaysa onuda sil”isimli iki eser. “Kolaysa onuda sil” adlı eserimsingleolarak yayınlandı.

Remzi ÖZKAN: Yeri gelmişken Ceyhan Hocama da gönül dolusu selamlarımı iletmiş olayım. Gerçekten çok özel şarkıların altına imza atan, nezih bir insan.

Peki, yeni çıkan bir şiir kitabınız var. Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Konusu ağırlıklı olarak depremle ilgili eserlerden oluşuyor zannediyorum. Kitap yayınlama konusunda Emine Alagöz farklı eserlerle de çıkabilir mi karşımıza?

Emine ALAGÖZ:Çok teşekkür ediyorum güzel temennileriniz için. “Bizim sokak” diye şiir kitabım daha yeni çıktı. Deprem Adıyaman’da çok etkiliydi ve biz bu depremden, ailece maddi ve manevi boyutta çok etkilendik. Biz şairler, diğer insanlara göre biraz daha duygusalız. Gördüğümüz yaşadığımız her şeye farklı bir bakış açısıyla bakar ve farklı algılarız. Duygusal yönümüz daha ağır basar. Bu yüzden dedim ki bu dünyadan göçüp gitmeden geriye bırakabileceğim bir eserim olsun. Bu düşünceyle şiir kitabımı yayınladım. Bundan sonraki çalışmam çocuk hikâyeleri üzerine olacak. Bu alanda da çalışmalara başladım.

Remzi ÖZKAN: Şiir yazarken nelerden esinleniyorsunuz peki?

Emine ALAGÖZ:Ben, genelde çevremden etkileniyorum. Mesela bir çocuğun gülmesi veya ağlaması, Bir çiçeğin solması, bir annenin göz yaşı dökmesi, birinin sevdiğine kavuşamaması vs. Ayrılıklar v.s . Böyle şeylerle karşılaştığımda doğal yapım itibariyle çok etkilenirim.

Remzi ÖZKAN: Yazmak sizin için ne ifade ediyor? Yazdığınız da nasıl bir birikim elde ediyorsunuz mesela?

Emine ALAGÖZ:Şiir yazmak veya başka bir şeyler yazmak bana içimdeki duyguları dışarı aktarma fırsatı sunuyor. Birikmiş duygularımı, düşüncelerimikağıda dökmek, bir insanla sohbet etmek, derdini paylaşmak gibi bir psikolojik rahatlama sağlıyor.

Psikologlar bile “yazın.” diyor. Şiir yazmak, aslında Allah’ın bazı kullarına verdiği bir lütuftur. Bu yüzden bize bu lütfu bahşeden yüce Yaratıcı’ya karşı görev ve sorumluluklarımız var. Bu görev ve sorumluluk ise bizim doğru olanı, yazmamızdır.

Remzi ÖZKAN: Yazdıklarınızı mutlaka eleştiren de oluyordur tebrik edende. Tebrik edilme veya eleştirilme noktasında düşüncelerinizi alabilir miyim?

Emine ALAGÖZ:Tabii ki tebrik edende oluyor eleştiren de. Tebrik edene de eleştirene de teşekkür ediyorum. Eleştirildiğim de eleştirildiğim kısımla ilgili tekrar tekrar gözden geçirmeler yapıyorum. Yeniden en doğru sonuca ulaşmak için çabalıyorum. Acaba ben nerede hata yaptımda eleştirildim yaklaşımı içerisinde daha iyi şeyler yazmaya dikkat ediyorum.

Remzi ÖZKAN: Sizce yayınevleri en çok hangi yazarların kitaplarını yayınlanıyor?

Emine ALAGÖZ:En çok tanınmış yazarların kitaplarını yayınlıyorlar ve onların imza günlerini düzenliyorlar. Bence yeni yazarlara da şans vermeliler. Maddi gücü olmayan yazarlara destek olsunlar ama yayınevleri onları görmezden geliyor. Binlerce yeni kalem, kendi çabalarıyla bir şeyler yapıyor edebiyat adına. Ben bu çabayı gösteren herkesi tebrik ediyorum.

Remzi ÖZKAN: Sanat yaşamının dışında nasıl bir profildir Emine Alagöz?

Emine ALAGÖZ:İnsanın kendisini ifade etmesi çok zor. Her insan gibi doğrularım ve yanlışlarım vardır ama her yanlıştan ders alan biriyim. İş ve sanat hayatımda en iyisini yapmaya çalışıyorum. Okumayı, araştırmayı ve sevdiklerimle bolca zaman geçirmeyi severim.

Remzi ÖZKAN: Her insanın hayatında unutmadığı acı veya tatlı anıları vardır. Bizimle bir anınızı paylaşırmısınız?

Emine ALAGÖZ:Tabii ki paylaşırım.

Her sene Adana'da yapılan Uluslararası Çukurova Şiir ve Müzik Festivali yapılır biliyorsu-nuz. Hatta sizi de burada tanıma fırsatı buldum. Ve sizi tanımış olmaktan gerçekten çok memnun olmuştum. İşte bu festivale trenle gitmeye karar vermiştim. Trene bindim. Boş kompartıman aradım. İki kişinin olduğu bir kompartımana girdim. Bu kişiler karı koca imiş. Yolculuk uzun olduğu için epey bir vakit sohbet etme fırsatı bulduk.Nereye gittiğimi sordular. Ben de Adana Şiir Festivali’ne gittiğimi söyledim. Hüzünlü bir şekilde “bizimde bir abimiz vardı. Çok severdik. O da şiir ve şarkı sözü yazardı. Herkes tanır.” dediler. Bende ismini sordum. Ali Tekintüre olduğunu söylediler. Bende ondan sonra telefonumdaki resimlere bakmaya başladım. Ortalığı sessizlik sarmıştıki ben, Ali Tekintüre’ ile birlikte çekilen bir fotoğrafımızı gösterince gözleri doldu ikisinin de. Ondan sonra yolculuk boyunca, bana evlatları gibi davrandılar. Bu anıyı hiç unutamıyorum. Böylece şiir yazmanın ne kadar anlamlı olduğuna, insanları güzel insanlarlatanıştırdığına tanıklık etmiştim.

Remzi ÖZKAN: Ebediyete uğurladığımız tüm kalemdaşlarımıza rahmet olsun. Yeri gelmişken Adana’ya da bir selamımız ve sözümüz olsun. Her milletten şair, yazar ve ses sanatçılarını, bir araya getirmek, uluslararası bir platformda yıllardır böyle bir organizasyonu devam ettirebilmek öyle kolay bir iş değil. Bu anlamda Halise Tekbaş hocamıza da gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum. Evet sizinle de orada tanışmıştık doğru. Sonraki programların hepsinde farklı yerlerdeki programlarımızın çıkışması nedeniyle katılamamıştım. Ancak, Halise Hocama sözüm olsun yine bir aksilik çıkmaz ise bir programına konuk olacağım inşallah.

Peki hocam, son olarak takipçilerimize neler söylemek istersiniz?

Emine ALAGÖZ:Çok teşekkür ederim bana böyle bir fırsat verdiğiniz için. Okumaktan ve yazmaktan, hayallerinin peşinde koşmaktan asla vazgeçmesinler. İnsan bazen düşer ama düştüğü yerden kalkmasını bilmeli ve her şeye rağmen“ben varım.”demeli.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
RÖPORTAJ