YUSUF KARAGÖL HABEREXPRES TV'YE KONUŞTU

YUSUF KARAGÖL HABEREXPRES TV'YE KONUŞTU
BU hafta yine müzik dünyasına yol aldık ve Türk halk müziğinin yeni seslerinden Yusuf KARAGÖL ile birlikteyiz.

Remzi ÖZKAN: Söyleşimizin başlangıcında hoş geldiniz demek istiyorum. Kendinizi birkaç cümle ile tanıtır mısınız Yusuf Bey?

Yusuf KARAGÖL: 01.06.1994 Adıyaman/Kahta doğumlu olup, lise mezunuyum.

Remzi ÖZKAN: Müzik yolculuğu nerede nasıl başladı sizin için?

Yusuf KARAGÖL: Adıyaman/ Kahta’da bağlama çalan müzisyen abilerimi dinleyerek başladı ve bağlama dersleri almaya başladım. Arada bir sahnelere çıkmaya başladım. En sonunda “Affetmem Seni” isimli eserle müzik dünyasına adım attım.

Remzi ÖZKAN: Çaldığınız bir enstrüman var mı? Sizce çalmak mı daha zor yoksa söylemek mi?

Yusuf KARAGÖL: Çaldığım enstrüman var. Bağlama çalıyorum. Aslında söylemek çalmaktan daha zor. Çünkü insanların direkt önündesiniz. Tüm kontrolü ele almak zorundasınız. Dinlemek için karşınızda bekleyenlerin sizi dinledikten sonra nasıl bir tepki vereceğini bilemiyorsunuz. Bu durum, insanı biraz zor durumda bırakıyor.

Remzi ÖZKAN: Türk halk müziği okuyorsunuz. Bu müzik dalını seçmenizdeki etken ne oldu? İlerleyen dönemlerde farklı tarzda yorumlar da dinleyebilecek miyiz sizden?

Yusuf KARAGÖL: Duygu ve düşüncelerimi Türk halk müziğinde bulduğum için türkü okuyorum. Yine insan fıtratında her zaman değişikliğe yer vardır. Çalıştığım ortama göre değişiklikler gösterebilirim. Aynı zamanda insanların duygularına tercüman olmak adına aktif olarak tüm tarzlarda ilerlemeye çalışıyorum.

Remzi ÖZKAN: Bir ses sanatçısı olarak,hedefiniz nedir? Müzik dünyasında başarılı olmak adına bir sanatçının yapması gerekenler neler olabilir sizce?

Yusuf KARAGÖL: Hedefim insanların duygu ve düşüncelerine tercüman olmak, gönüllerinde taht kurmaktır. Efendilik, sevgi, saygı ve çok çalışmak başarıyı beraberinde getirecektir diye düşünüyorum.

Remzi ÖZKAN: Yaptığınız proje her ne olursa olsun tanıtım veya diğer adıyla PR. çalışmaları bir sanatçı için olmazsa olmazdır. Peki siz, projeleriniz için reklam çalışmaları gerçekleştirdiniz mi? Bu konuda neler yaptınız?

Yusuf KARAGÖL: İlk çalışmam olduğu için bu konuda sevgili Yakup Korkut abim pr. çalışmalarımı yürüttü, desteklerini hiç esirgemedi. Bundan sonraki çalışmalarımda desteklerini esirgemeyeceğini her zaman dile getirdi. Çeşitli radyolarda eserimiz hala çalınıyor ve pr. çalışmalarımız devam edecek.

Remzi ÖZKAN: Yusuf Karagöl, ses sanatçısı olmasaydı ne tür bir işle meşgul olurdu?

Yusuf KARAGÖL: Mesleğim kuaförlük. Müzik çalışmaları ile beraber mesleğimi hala yürütüyorum.

Remzi ÖZKAN:“Affetmem Seni” adlı parçaya klip çektiniz. Bu ilk klip çalışmanız mı? Klibiniz izleyicisiyle ilk buluştuğunda neler hissettiniz?

Yusuf KARAGÖL: Klibimiz ilk izleyicisi ile buluştuğunda çok heyecanlandım ve güzel tepkiler almak beni gururlandırdı.

Remzi ÖZKAN: Röportajlarımız sırasında zaman zaman ilginç olaylarla buluşmanın yanında güzel sürprizlerle de karşılaşıyoruz. “Affetmem Seni” adlı türkünün söz ve müziği kime ait acaba diye göz attığımda yine güzel bir sürprizle karşılaştım aslında. Türkünün söz ve müziğinin değerli dost, değerli şairimiz Sayın Ebubekir Çavuş’a ait olduğunu görmek elbette beni de ziyadesi ile memnun etti. Bu vesile ile Ebubekir Çavuş hocamıza ve yeri gelmişken Adıyaman’a ve tüm Adıyamanlılara gönül dolusu selamlarımızı da göndermiş olalım. Peki Sayın Karagöl, yakın dönemde başlaması plânlanan yeni projeleriniz var mı, varsa kısaca bu projelerinizden bahseder misiniz?

Yusuf KARAGÖL:Evet “Affetmem Seni” adlı türkümüzün sözü ve müziği sevgili Ebubekir çavuş hocamıza ait bende sizin aracılığınız ile kendisine saygı sevgi hürmetlerimi sunuyorum. Elbette yeni çalışmalarımız olacak bir defa bu yola baş koyduk başarıyı yakalayana kadar pes etmek yok.

Remzi ÖZKAN: Son olarak dinleyicilerinize ve bizleri takip eden değerli takipçilerimize neler söylemek istersiniz?

Yusuf KARAGÖL:Ben herkese saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Sevdiğiniz meslek dalı her ne ise peşinden gidin. Peşinden gitmediğiniz bir işte başarıya ulaşmak asla mümkün değil. Hayallerinizi takip etmeyi ve o hayalleri daima diri tutmaya özen göstermelisiniz. Nezdinizde değerli ekibinize, çalışma arkadaşlarınıza ve tüm müzikseverlere gönül dolusu selamlarımı sunuyorum.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir