İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

AVRUPA KUPALARI DEĞERLENDİRMESİ

AVRUPA KUPALARI DEĞERLENDİRMESİ

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 102. yıl dönümü kutlu olsun, bizlere bu vatanı emanet eden atalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları Cennet olsun inşallah…

Şampiyonlar ligine katılma mücadelesinde İsviçre’ninYoung Boys takımına elenen Galatasaray büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Bu takım İsviçre de ligde 5 maç sonunda son sırada ,ekonomik değeri 65 milyon Euro, Galatasaraytakımının ekonomik değeri 210 milyon Euro.

Bu maçı kazansalar 25 milyon Euro gelirin kapısı aralanacaktı Galatasaray için.

İsviçre Süper liginde oynayan takımların toplam değeri neredeyse Galatasaray’ın ekonomik değerine karşılık gelmeyecektir.

Buradan çıkarılacak sonuç bir, adamlar bizi çatır çatır oynayarak yendi, iki,Galatasaraylı oyuncular bu paraları hak etmiyorlar. Bunların yeri İcardı dahil Arap ligleri.

Ferdi yi elinde tutamayan Fenerbahçe misali iyi oyuncunun halinden iyi takımlar anlar diyelim, emekliler diyarı Süper ligimizde bu kadar oluyor .

Sivaspor hocası Bülent Uygunun deyimiyle maçlarımıza 4500 kişi geliyor 2500 bedevacı,Sivas kentini benim arkamda hakaret eden 10 kişi temsil etmiyor elbet ama bu destekle bu kadar oluyor, Forma alan yok ,Kombine alan yok vs vs.

Sonuçta Kalite ayaklı Emekliler gelir Sivası,Samsunu yener bizde bunla avunur Avrupa’dabizim 4 te 1 değerindeki takıma eleniriz.

Galatasaray cephesinde durum bu UEFA Avrupa liginden yoluna devam edecek.

Gelelim Fenerbahçe’ye,Şampiyonlar ligi ön eleme İlk maçında İsviçre’nin 30 milyon Euro lukLugano takımını 4-3 ve 2-1 lik skorlarla geçerek yoluna devam etti.

Karşısına bu sefer ön elemelerindeFransız Lille takımı çıktı. Lille elenen temsilcimiz JoseMourinho da kurtaramadı.

Lille takımı 170 milyon Fenerbahçe takımı 200 milyon Euro değerinde.

Denklerin mücadelesinde onlar bizi eledi bu makul ve normal karşılanabilecek bir durum

Lille bizden sonra SpartaPragla karşılaştı onları elerse Şampiyonlar ligine katılabilecek ilk maçı 2-0 kazandı ama ikinci maçı beklemekteler.

Fenerbahçe şimdi UEFA Avrupa ligi rakiplerini beklemekte.

AVRUPA LİGİ'NİN YENİ FORMATI gereği Avrupa Ligi'nde takımlar 8 farklı ekibe karşı 4'ü evinde, 4'ü deplasmanda olmak üzere en az 8 lig maçı yapacak. Ligi ilk 8'de bitiren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligi 9 ile 24. sıralarda tamamlayan ekipler, son 16 turu için iki ayaklı play-off maçları oynayacak.

Beşiktaşta aynı durumda Avrupa ligine katılabilmek adına Fenerbahçenin Şampiyonlar ligi ön elemede elediği lugano takımı ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı.

Beşiktaş 150 milyon Euro Lugano 30 milyon Euro değerinde. Doğal olan Beşiktaş’ın yenmesi ama oda Galatasaray gibi yaparsa oyuncuları o paraları etmiyor demektir.

Ama ben böyle bir şey olacağını zannetmiyorum Beşiktaş yener ve Avrupa ligine katılır.

Başakşehire gelirsek onlarda UEFA konferans ligine katılmak için ilk turda Gürcü FC iberiy 1999 takımını 6-1 ve 4-0 lık skorlarla geçti ve Play of maçında StPatrick takımı ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı Konferans ligine katılmak için İstanbul’daki maçı beklemekte.

Gürcü İberia takımını değeri 550 bin Euro,İrlandanınStPatricstakımının da 1,250 bin Euro.Başakşehire gelince 52.450. Euro.

Kısacası bu takımlar bizim rakibimiz olamazlar,heyecen yapacak bir şey kısacası.

Trabzonspora gelince 95 milyoeuroluktakım ,Avrupa ligine katılma adına ilk elemede Slovak Ruzemborok takımını 2-0 ve 1-0 lık sonuçlarla geçti ve ikinci elemede Avusturya’nınRapidVien takımına 2-0 ve 1-0 lık sonuçlarla elendi.Rapid takımını ekonomik değeri 19 milyoeuru.Kısacası 100 milyonluk takım 20 milyonluk takıma elendi. Suçlu tabi ayağa kalkmayacak….

Trabzonsporda Avrupa ligine katılamayınca Konfederasyon ligine yelken açtı.

Oraya katılmak içindePlay of oynatıyorlar adama rakibimiz de İsviçre ninStGallen takımı değeri 19 milyon Euro.

İlk maç orda 0-0 ve içerde oynayacağımız maç kupaya katılıp katılamayacağımızı ortaya koyacak.

Bu değerlerle baktığımda kesin katılırız diyorum ama Rapid maçı ile kıyasladığımda bu paraları hak etmeyen bir oyuncu topluluğu ortaya çıkıyor.

Ben her şeye rağmen katılırız diyorum. Bu yazı yayınladığında maçlar oynanmış olacak bakalım ne kadar isabet kaydedeceğiz.

Kısa ve öz olarak bizim Ülkemizdeki yabancılar özellikle büyük takımlardaki oyuncular bu paraların oyuncuları değil, âmâ ülkemize getirmek içinde başka çare yok.

Adları var kendileri o yüzden Avrupa arenasında yoklar.

Kimse 10 da bir takımla yaptığı maçı kazandığında hem Avrupa’dahem deTürkiye’de övünerek anlatmasın.

Futbol denkler arasında güzel…

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR