İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

BAL STATÜSÜ

BAL STATÜSÜ

TFF yeni sezonun Bölgesel Amatör Lig statüsünü ilan etti. 10 grupta 153 takımın mücadele edeceği ligde çift devreli lig esasına göre oynanacak maçların ardından şampiyonlar doğrudan 3.Lig’e çıkacak.

İstanbul takımlarının bulunduğu hariç diğer 9 grupta ikinciler ve en iyi 7 üçüncü toplam 16 takım arasında oynanacak Play-Off maçları sonunda 1 takım daha terfi hakkını elde edecek. İstanbul grubunda 2 ile 5’nci sırayı alan 4 takım arasında ayrı bir Play-Off oynanacak ve buradan da 1 takım 3.Lig’e alınacak.

İstanbul grubundan 4, diğer gruplardan ise 2’şer takım düşecek. Toplamda 12 takım 3.Lig’e yükselmiş olacak.

İŞTE BAL STATÜSÜ:

Grup Müsabakaları;

a) 2024-2025 sezonunda 14 takımlı 2 grup, 15 takımlı 4 grup, 16 takımlı 3 grup ve 17 takımlı 1 grup olmak üzere 10 grup’ da 153 takımın katılımı ile oynanır.

b) 10 grupta oynanacak grup müsabakaları çift devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak olup müsabakalar sonunda gruplarında birinci olan 10 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanır.

c) 10 grupta oynanacak müsabakalar sonunda onuncu grup (İstanbul ili takımlarının bulunduğu grup) hariç diğer 9 grupta ikinci sırayı alan 9 takım ile 9 grupta üçüncü sırayı alacak en iyi 7 takım olmak üzere toplamda 16 takım arasında eleme usulü oynanacak play-off müsabakaları sonunda 1 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanır.

d) Grup üçüncüsü en iyi 7 takımın belirlenmesinde üçüncü olan takımların gruplarında aldıkları toplam puanın oynadıkları müsabaka sayısına bölünerek elde edilen müsabaka başına daha fazla puan alan 7 takım play-off müsabakalarına katılmaya hak kazanır. İki veya daha fazla takımın müsabaka başına aldıkları puanların eşit olması halinde, takımlar arasında çekilecek kura neticesinde kurayı kazanan takım üstün sayılır.

e) Müsabakalar sonunda; Gruplarını birinci olarak tamamlayan 10 takım, c bendine göre grup ikincileri ve üçüncüleri arasında oynanacak olan play-off müsabakalarından 1 takım, İstanbul takımlarının bulunduğu 10. grupta 4 takım arasında oynanacak olan grup içi play-off müsabakaları sonunda birinci olacak 1

takım, olmak üzere toplam 12 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanır.

f) 9 grupta son iki sırayı alan takımlar ile, İstanbul ili takımlarının bulunduğu 10. grupta son dört sırayı alan takımlar, BAL’ dan bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşer.

(3) Play-off Müsabakaları;

a) Play-off müsabakaları, Türkiye Futbol Federasyonun belirleyeceği grup merkezi veya grup merkezlerinde 4 kademede tek maç eleme usulüne göre oynanır.

b) Play-off müsabakaları sonunda birinci olan takım TFF 3. Lig’e yükselir. KOCAELİ TAKIMLARININ STATÜSÜ

n) BAL Kontenjanı 4 (dört) Takım olup 5 (beş) Takımla Temsil Edilen İl : (Kocaeli)

2024-2025 sezonunda BAL’a 4 takımla katılma hakkı olup 5 takımla katılan Kocaeli ilinin, 2025- 2026 sezonunda yeniden 4 takımla temsil edileceği dikkate alınarak;

5 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer 4 takım küme düşmezse, sezon sonu puan tablosundaen alt sırada olan 2 takım doğrudan yerel lige düşer. 2. ve 3. sırada olan takım BAL’da kalır.

Yerel lig sıralamasında 1. ve 2. olan takım BAL’a yükselir. 5 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir ve bir takım küme düşerse, yerel lig sıralamasından 1 takım BAL’a yükselir. Kalan 3 takımdan 1 ve 2.sırada olan 2 takım BAL’da kalır. BAL’ da kalan 3 takım arasında 3. sırada bulunan 1 takım yerel lig sıralamasında 2. olan takımla baraj müsabakası oynar.

5 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir ve iki takım küme düşerse, Diğer 2 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından 2 takım BAL’ayükselir. 5 takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse, 5 takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan 3 takım doğrudan yerel lige düşer, üst sırada olan 2 takım BAL’da kalır.

Yerel lig sıralamasından 2 takım BAL’a yükselir. 5 takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, birisi küme düşerse, Diğer 4 takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan iki takım doğrudan yerel lige düşer. Üst sırada yer alan 2 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasında 2 takım BAL’a yükselir.

5 takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, iki takım küme düşerse, Diğer üç takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan bir takım yerel lige düşer. Diğer 2 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasında 2 takım BAL’a yükselir.

Epeyce teknik nu ifadelerden kısa çıkarımlarımıza gelince .12 Takım 3 lige çıkacak.
Bunların 10 grupta grup birincileri
9 gruptan 2 ler ve en iyi üçüncülerde 7 tanesi ile 16 takımdan 1 tanesi 3.lige çıkacak Play of sonrası.
1 takımda 10 nolu İstanbul grubundan çıkacak Play of sonrası.
VE BU KARARLARIN EN ÖNEMLİSİ LİGDEN GRUPLARDAN 2 TAKIM DÜŞECEK.
İstanbul grubundan 4 takım düşecek.
Bu Çarşambaspor için iyi haber ve biz düşmeyiz diyoruz artık.
Grubumuzda maçlara katılmayacak veya katılırsa da kısa zamanda çekilecek 2 takım olur kanaatindeyiz.
Çarşamba spor bu sene formalite maçlar oynayarak BAL liginde kalacaktır.
Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR