İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

SÜPER LİG BİTER

SÜPER LİG BİTER

Şampiyon Galatarasarayı tebrik ederek söze girelim. Okan Buruk oyuncu olarakGalatasaray da 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupası, 7 lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası ile birlikte toplam 15 kupa sevinci yaşadı.

Teknik Direktörlük kariyerinde Türk Milli Takım yardımcı antrenörlüğü, Elazığ,Gaziantep,Sivas,Göztepe,AkhisarBelediye, Çaykur Rize ,Başakşehir ve Galatasaray takımı var ve bunu bu sene bunu Şampiyonlukla taçlandırdı.

Yolu ve bahtı açık olsun. Şampiyonlar liginde elindeki kadronun yeterli olmadığını geçen sene gördüğünü düşünüyorum.

Avrupa’nın yaşlı ve oynamayanlarından değilde,90 dakika sahada mücadele eden kaliteli oyuncuları ile yola çıkarlar inşallah.

Futbolun bir seyir zevki olduğunu, ciddi ve kaliteli yapılması gereken bir iş olduğunu ortaya koyarak taraftarlık arzumuzu öncelersek birer sürü psikolojisi içinden kendimizi kurtarabiliriz.

Birbirimize takılmayalım mı, latife yapmayalım mı, kızdırmayalım mı elbet bunları yapacağız ama dozajı edebi ve adabı ihmal etmeden.

Düşen takımlarımız geçmiş olsun diyorum Pendik, Fatih Karagümrük,Ankaragücü,İstanbulspor.

3 İstanbul takımı düştü sanırım herkesin hoşuna gitmiştir lig İstanbul ligi oldu şikâyeti vardı ortalıkta.

Ben öyle değerlendirmiyorum,Ankarayı temsilen bir takım olmasını isterdim o yüzden Ankaragücü’nün düşmesine üzüldüm .

Konya kaldığı içinde memnun oldum ligde ,Gaziantep,Kayseri,Samsun,Bursa,İzmir buraların her zaman Süper ligde takımları olması maçlara güzellik katar.

Göztepe takımının gelişi o yüzden gayet güzel oldu ligimize.

Trabzonspora kızgınlıkları sebebiyle Ankaragücünü yenmesi ve ligden düşürmesi sebebiyle kızanlara diyeceğim Tebrik ediyorum Trabzonu verdiği olması gerekeni ergilediği için.

Seyircinin gel gitleri çoktur, maç 1-0 oldu Trabzon maçı sattı dediler ,1-0 olunca kararsız kaldılar,2-1 olunca yine maçı sattı düşüncesi yeşerdi ve maçı 4-2 kazanana Trabzon takımı olması gerekeni yaptı.

Yenilebilirdi ama oynayarak yenilmesi gerekirdi, Galatasaray nasıl Konya düşüyor diye ona puan vermedi ise buda doğal olandı.

Fenerbahçeninİsmail Kartal içinde birkaç laf etmeden Süper lig değerlendirmesi yapılamaz.

Onada kocaman tebrikler, adam gibi adam ve Fenerbahçe tarihinde bakalım bu galibiyete, puana ve golü bakalım bir daha ne zaman yakalayacaklar.

Tarihe kayıt düşelim 38 Maçta 31 galibiyet ,6 beraberlik,1 mağlubiyet 99 gol atıp 31 gol yemiş.99 puan toplamış.

Hangi hoca bunu Fenerbahçe’de başaracak göreceğiz.

Galatasaray’ın 3 puan gerisinde ligi tamamladı önde de bitirebilirdi. Hoş olmayan Başkan adayı Aziz Yıldırım’ın Lig bitmeden Hoca adayı açıklaması, Ali Koç’unda benzeri bir arayış içine giriyor olması üzücü.

İsmail Kartal başarılıdır ve JoseMourinhodahil kim gelirse gelsin bu puanları alamayacaktır.

İsmail Kartal bu takımda kalıcı olmalıdır, Okan Buruk da Galatasaray da, diğer hocalarımızda takımlarında, kimsenin yeni arayışlar içinde olmasına gerek yok siz bu hocalara Avrupa’nın emeklilerini getirip takımda oynattırıyorsunuz ,Türkiye’de başarılı ama Avrupa’da başarılı olamıyoruz sonunda.

Beşiktaş ,Trabzon ve tüm takımlarımız hedeflerini böyle belirlemeli ama kimsenin 5 maçtan fazla dayanacak gücü yok ne hikmetse hocasını arkasında durmaya.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi