İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

BAL LİGİNE BİR BAKIŞ

BAL LİGİNE BİR BAKIŞ

12 gruptan oluşan BAL liginde bu yıl Şampiyonluk ipini göğüsleyen 12 takım 3.lige direkt çıktı seneye ne olur bilmiyoruz.

Her sene Play Oflar olurdu bu sene 2.olan takımlara bile böyle bir hak verilmedi.

Gelelim Şampiyonlara Beykoz İshaklıspor,Çorluspor 1947,Nilüfer Belediye FK,Tire 2021 FK,Muğlaspor,1926 Polatlı Belediye,NiğdeBelediyespor,ViranşehirBelediyespor,Mazıdağı Fosfat SK,Çayelispor,YozgatBld.Bozokspor,ve bizim grubumuzda Türk Metal takımı.

12 takımımıza 3.ligde başarılar diliyorum.

Bal liginde oynamak 3.ligde oynamaktan daha zor.3.ligin iyi kötü katılım parası ,SporToto,Kupa,İddia gibi gelir unsurları var.

BAL liginde ise hiçbir bir şey yok ,amatör olması sebebiyle her şey cepten yenmekte.

BAL liginden düşmenizde kolay eğer şampiyon olamazsanız İlinizin Süper amatördeki takımlarından Biri direkt lige çıkarken diğeri Play out maçı oynamak hakkı kazanıyor.

Yani siz ligde oynadığını İl takımınızdakiler arasında üst sırada kalmak zorundasınız ki direkt düşme durumunda kalmayın.

Futbol ve ligler uzun soluklu mücadeleyi gerektirmekte, bu seneki BAL ligi gruplarına şöyle bir göz attığımızda alt lige düşen Vefa,Kartal,BayrampaşaLüleburgaz,Babaeskiligden düştü ,Sökespor (Play out maçında penaltılarla lige tutundu),Eskişehirspor ligde kalırken Eskişehir Demirspor düştü,Nizipspor,Kilisspor,Görelesporligden düştü,Malatyaspor BAL a tutunan takımlardan, grubumuzdaPerşembe spordüştü, Niksar ligden çekildi,Bartınspor ise Play out maçı sonrasında lige tutunduÇarşambaspor gibi.

Listeye baktığımızda geçmişte 1,2,3 ligde fırtına gibi esen bu takımlar şimdi BAL liginde tutunma mücadelesi vermekteler.

Nedenler ve niçinleri üzerine bir yığın yorum yapabiliriz bu güzide takımlarımızın BAL ligine kadar gelen maceraları adına .

4 yılımın geçtiği ve Futbolu zevkle takip ettiğim Eskişehir takımının BAL liginde oluşu kabul edilebilir mantıklı ve makul bir sonuç değil ama gerçek.

Bu genel bilgilerden sonra Çarşambasporumuz yeni sezonda inşallah Play out maçı oynayacak pozisyonlara gelmeden 3.lig hedefine ulaşır.

Samsun Büyükşehir takımının Bafra takımına verileceği ve BAL ligine katılmasının sağlanacağı söylentisi yeni sezonda bizi eğer iyi bir yapılanma ile yola çıkılmazsa en fazla zorlayacak olgu olacaktır.

Bakacağız ve göreceğiz Çarşambasporda neler yaşanacak…….

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR