İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

KONGRE KONGRE

KONGRE KONGRE

Çarşambaspor kulüp Başkanı Özkan Yıldırım doğru olanı yaptı ve Kongre kararı alarak kulübü teslim etmek istediğini açıkça beyan etti.

Geleneğimizde Belediye orjinli yürüyen Çarşambasporumuz derin bir sessizlik ve bir takım planlamalar, hesaplaşmalar, görüşmeler sonucunda Belediyemizin desteğini alarak bir başkan belirleyerek yoluna devam etmesi gerekmektedir kanaatimizi yaza geldik..

Belediyemizin destekleyeceği bir takım isimler kamuoyunda dile getirildi. Çeşitli platformlarda konuşuldu.

Sonuçta somut bir veri elimize gelmedi ve 4 Ağustosta yapılan kongrede çoğunluk sağlanamadı ve aday çıkmadı. Böylece ilk belirsizlik oluşmuş oldu.

11.08.2024 tarihinde yapılacak İkinci kongrede aday olarak Bahar Market sahibi İbrahim Gündüzoğlunun adı öne çıkmada ve Başkan olacağına dair rivayetler genel kabul noktasında.

Buradan hareketle Belediyemizin eli Çarşambasporun üstünde olacak demektir buda kulübümüz adına olumlu bir gelişmedir.

İbrahim Gündüzoğlu uzun yıllar Çarşambaspor yönetimi içinde olmuş ve arkadaşları ile Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar riyasetinde kulübümüze emek vermişlerdir.

Çarşambaspor BAL ligi takımlarının sıkıntılı olduğu bu dönemde aradan sıyrılarak 3.lig kapısını aralayacaktır inşallah.

Şimdilik gelişmeleri bekleyerek BAL liginde yapılan son toplantıda konuşulanlara ait duyumlarımızı paylaşarak devam edelim.

Eskişehirspor adına katılan yöneticimiz aşağıdaki yazdıklarımızı söylemiş .

“BAL ligi takımları için başvuru süresi devam ediyor. 9 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Başvurular sona erince lige katılacak takım sayısı da belli olacak. Statü ve programlama oluşturulacak. Fikstür çekimi, kaç grup olacak ve gruplarda kaç takım olacak gibi konular da bu ay içerisinde belli olur.

Ekim ayı içerisinde de maçlar oynanmaya başlar. Transfer dönemi resmi olarak başlamış değil. Kulüpler ve futbolcular kendi aralarında bir anlaşma yapıyorlar.

Lisanslama süreci daha sonra yapılır. Federasyonda bir genel kurul oldu. Amatörler statüde değişiklikler olabilir. Kitapçık çıktıktan sonra o transfer sezonunun tarihleri ve kriterleri ilan edilmiş olacak.

15 gün içerisinde kitapçık dijital ortamda yayınlanmış olur. Her şey o zaman netleşmiş olur.

Bölgesel Amatör Lig’in 4. Lig olması geçtiğimiz yıllarda çok konuşulmuştu. Geçmişte bu konu hakkında bizden çalışma istenmişti. Biz de gerekli çalışmaları yaparak federasyona teslim etmiştik. Federasyonda seçimin olması ve liglere çok kısa bir zaman kalması nedeniyle bu sezon olur mu derseniz bence olmaz. Eski federasyon yönetimi devam etseydi BAL Ligi dördüncü lige dönme aşamasındaydı ama yönetim değişti. Bu konu artık ciddi şekilde konuşuldu. Önümüzdeki sezonlarda gerçekleşebilir. ‘’

Bu konuşmalar BAL ligi ile ilgili yapılan son toplantıda konuşulanlar.

Devam edeceğiz sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR