O yollar hizmet alanı içinde değil mi, Neden...?
Yazınca hemen savunmaları hazır. Hakaret, iftira ve bilmem ne...
Yapılan güzel hizmetleri hiç mi övmedik? Vicdan sahibi her insan bilir ki onlarca, yüzlerce hizmeti övdük... Överken iyi, eleştirdiğiniz anda "Tehdit, şantaj" yapıyor oluyoruz. Hizmet için gelenlerin hizmeti layığı ile yapması gerekmez mi?
Bakın bu gün bir haberimizden bir tanesi ibret ötesi.
Çarşamba Belediyesi geçtiğimiz yıllarda (2 yıl oldu) yeni şehir stadyumuna bir yol açtı. Helal olsun...
Bu açılan yol yıllardır göstermelikmiş meğerse. O yol kaderine terk edilince belediyenin yeni çöplüğü olmuş haberimiz yok. Koltuklardan alın da aklınıza gelebilecek her şey orada mevcut.
Evet bir şahıs aracı ile çukurdan kaçmak isterken takla attı canını zor kurtardı. Allaha şükür sağ salim kendi imkanları ile çıktı aracından ama. Orada söylenenleri hiç yazmıyorum. O sözleri hak ettiniz mi etmediniz mi yorumuna da girmiyorum. Yorum bile sizi incitiyor ya!.
O yol asfaltlansa idi bu olur muydu?. Sormak zorundayız. Ya da diğer şekli ile neden asfalt veya düzeltme yapılmıyor?. Açtınız yaptığınız hizmeti niye yarım bıraktınız?
Kimsenin aklına gelmez. Tıpkı kimsenin aklına gelmeyen Şeker Fabrikası arazisini alıp birazına TOKİ, birazına Araç Muayene istasyonu, Yeni şehir stadyumu, kapalı spor salonu ve en son özel bir işadamına fabrika kurması için sattığı arazi gibi....
Bu arazileri ucuza alıp yüksek fiyata satmak her babayiğidin hakkı değil. Tanıdığım ve çok sevdiğim büyük bir iş adamı demişti ki: "Sen çok iyi tüccarsın" Harbi Belediye Başkanı Tüccarlığı hizmetten iyi biliyor. Çarşamba için her şey mubah. Bakın güzel işlerini övebiliyorum hala...
Ama ya açtığı o kısacık yolu neden 2 senedir yapmadı?. Neyi bekliyor?. Onu da mı Gençlik ve Spor Bakanlığına Stadyum yaptım yolunu da siz mi yapın diyecek? Ya da, Parasını Stadyum, Kapalı Spor Salonunda olduğu gibi parasının yarısını veya fazlasını verin ben yapayım mı diyecek?
Orası yine bir bakıma tabiri caizse cennet...
Ali Fuat Başgil Mahalle sakinleri daha da fazla şikayetçi. Mahalleli adını veridkleri o büyük insana bari yakışan hizmet verilseydi gam yemezdik.
Bu lafı kaldırabilecekler mi?. O zata bari yakışsaydınız? Ben değil mahalleli diyor. Hangisi mi? Gidin sorun hangisi olduğunu. İnsan gibi yaşamak istiyor o mahalleliler. Onların insan olmadığı iddia ediliyorsa lafım yok. Hatta özür dilerim tepki göstereceklere...
Her neyse köşe konusu haberimiz bu gün gazetemizde mevcut.
Bu kanalizasyonu 2009 yılı yerel seçimlerinde haber yapmıştık çok iyi hatırlıyorum. Biz haberi yapar yapmaz apar topar o alana geçici oalrak köprü yapılmış ve oyları silip süpürmüştü birileri. Aradan yıllar geçti ama o kadar hizmetle bırakıldı kaderine terk edildi mahalleli. Bu dönemde de söz verilmiş ama yapılmamış. Savunma mekanizması hazır: Bizi değil Samsun Büyükşehir Belediyesini ilgilendiriyor!. Yıllardır kimi ilgilendiriyordu peki? Yıllardır sizde iken neden yapmadınız? Oylar gelince güzel, seçim bitince herkes kaderine terk edilmek zorunda mı?
Olmadı bu yollar artık bizden çıktı Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda onlar yapıyor bahanesine sığınacaklardır. Bu kadar mı insanların ve gelecek nesillerimizin hayatı ucuz acaba!?
En küçük örnek; Şeker Fabrikası arazileri Çarşamba Belediyesine iki, üç fabrika kurma parası kazandırmıştır muhakkak. Hele son OGSB muhabbeti de eklenince akıllara zarar!...
Belediyenin görevi inşaatçılık değilken mesela İmar inşaat mahareti ile yaptığı VEFA AVM yerlerde sürüyor. Oraya harcanan para ile veya oradan kazanılan para ile kaç mahallenin alt yapısı yapılırdı sizce?
Alt yapıya yapılan hizmetler seçimlerde görülmez mantığını bırakın. Çayır çimene yapılan yatırımlarda gözle görülmüyor ki artık. Bu millet çayır çimende yayılmayacak ki... Millet birazcık insan gibi yaşamak istiyor. Temiz ve sağlıklı şehirlerde yaşamak istiyor farkında mısınız?
Şimdi, hizmet ve yatırım adına saydıklarımızın, ticaretin hepsi helal ama çocuklar ve halk için yapılacak hizmetler haram mı oluyor çözemedim.
Koskoca ilçede yıllardır hiç bir iş yapılmıyor. Hele hele 2014 yerel seçimler akabinde Büyükşehir'e çoğu iş gidince başından savmak daha kolay oldu.
Şimdi sormak durumundayız. Şeker Fabrikası lojmanı, TOKİ Okulu yanı ve Stadyum yolları Çarşamba Belediyesinin mi, Büyükşehir Belediyesinin mi sorunu?Kim çözecek bu konuyu?
Sorduk diye Adliye koridorlarında hakkımızda dava üstüne dava açacağınıza birazcık yeniden halka hizmeti düşünün artık.
Yıllardır yaptıklarınızın sermayesini yediniz. Artık çalışma vakti geldi sanırım?
Hadi buna da eleştiri haber, yaptığınız işi yarım yapmak demeden, bize İFTİRA, HAKARET deyin hadi.
Hizmetin iyisini överken iyi, eleştiride diklenmek birilerinin şanından ya!.
Haydi kolay gelsin.
Bakalım bundan sonra ki muhabbetiniz hizmet mi, yoksa...
Ne olacak onu da anladınız sanırım!?
Ha bu arada o yol ve daha diğer sorunlu yerlerde ki halkın isyanı olan işler
Hizmet alanınız içinde değil mi, Neden...?
Büyükşehir'e kimse pas atıp durmasın. 2013 yılında Büyükşehir mi vardı?
Aklımdayken; Türkiye'nin sayılı belediyeciliği ile şaşalı ödül alan belediyenin kanalizasyon, pisliklerini görmeyen gözler, içi sızlamayan kalpler bu kez bunları görüp utanır, vicdanları sızlar mı bilmem?
Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.