23 Nisan ve yaşananlardan bir demet…
Dün Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çarşamba’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi.
Son yıllarda olmadığı kadar enfes ve hatta yaz sıcağı altında güzel bir tören oldu.
Törenin en dikkat çeken yönlerine bakacak olursak.
İlk önce Belediye Meydanına gidelim.
Meydanda her şey güzel ve İlçe Protokolü hemen hemen hepsi törenin başlama saati olan 08.30 da alandaydı. Törenler başlamadı. Neden başlamadı diye herkes homurdanmaya başladı ki neden belli oldu. Başkan tören alanına gelmekte geç kalınca törenler de 15-20 dakika geç başlamış oldu. Kaymakam, Cumhuriyet Başsavcısı, Garnizon Komutanı ve diğer bürokratlar gelmişken başkanın geç kalması sonrasında törenler geçte olsa başladı. Bir öğrenci sabah sabah rahatsızlanınca Öğretmeni anne şefkati ile onunla ilgilenmesi izleyenler tarafından dikkatle izlendi.
Tören başladı çelenk koyuldu ve tam İstiklal Marşı ile Saygı duruşuna geçilecekti ki!.
Tören alanında bir Köpek belirdi. Protokolün önünden salına salına geçti. Herkes baka kaldı. Oysa o kadar sokak köpeği haberi yaptık kimse tınlamadı. Sonra Köpekler öldürülüyor iddialarını uyutuluyor mu, Öldürülüyor mu? Haberi yaptık. Yetkili bir Allah’ın kulu çıkıp bir şey demedi. Köpekler sokakta azaldı. Bence hiçbir köpeği alıp başka yere götürmekle bu iş bitmez. Bu kandırmacaya kimse inanmaz sanırım. Ama en güzel örnek resmi törende tören alanını adeta selamlar gibi protokolün önünden geçen köpek her şeye cevabı verdi sanırım.
Sonra meydanda tören bitti ve Yeşilırmak Stadına geçildi. Stadyumda yok yok. Herkes orada.
Çoluk, çocuk, bayanlar (özellikle) ama sıkıntılı olan ses sistemi oldu. Karşı tarafta ki tribünde oturan izleyiciler ses gelmediğinden yakındı. Öğrenciler törenler uzadıkça su içmek için sağa sola kaçmaya başladı. Evlere şenlik tören. Tamam bu tören çocukların töreni.
O zaman araçla selamlamayı kaldıralım ve töreni bence çocuklar yönetsin daha güzel ve mantıklı olacaktır.
Resmi protokol öğrencileri sıkıyor.
Protokol tribününde ki güzellik ise bir başkaydı. İlçe Tarım Müdürü Osman Akman’ın minik kızının öğrencilerin Halk Oyunları gösterilerinde çalınan Kolbastı müziği eşliğinde oynaması herkesi güldürdü.
Bu güzellikler ve eksiklikler arasında bir Çocuk Bayramını daha kutladık.
Tüm Ulusumuza Kutlu olsun.
İnancım o ki (inşallah bir daha yıl değiştirilir) yeni ve daha derli toplu bir tören izleriz.
Tabi rabbim nasip eder yaşarsak.
Ben her bayram sonrası bunları yazıyorum.
Kendim söyleyip kendim dinliyorum resmi makamlar hiç umursamıyor. Çocukları oralarda yağmur, sıcak altında saatlerce resmi makam yöneticiler için bekletileceğine tam tersine çocukların Bayramını çocukça düzenleyip onların eğlenmesini ve geleceğe hangi gözle baktıklarını görmek daha doğrusu olacak sanırım. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk neden bu Bayramı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiş. Büyüklerin çocuk olma günü olması için değil sanırım.
Ne dersiniz
Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.