Samuray için gün sayıyoruz!
Tarımsal üretimde Bitkisel üretimde önemli ölçüde kayıplara neden olan tahripkâr, istilacı ve polifag bir zararlı olan Kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) ile etkin mücadele için alarma geçen tüm devlet kuruluşları bu konuda araştırma ve geliştirme çalışmalarında başarılı yol almaya başladılar.. Hedef bu zararlıyla mücadele edilirken çevreye ve doğaya zarar vermemek..
İlgili kurumların bu yönde yaptığı çalışmalar gösteriyor ki,“Kahverengi Kokarca” ile biyolojik mücadele için Samsun Karadeniz Araştırma Enstitüsü laboratuarında üretilen 150 bin Samuray Arısı Haziran ayının ilk günlerinde Karadeniz bölgesinde doğaya salınacak. Başta fındık olmak üzere yüzlerce bitki türüne büyük zarar verdiği tespit edilen, kahverengi kokarcaya karşı biyolojik mücadele başlamış olacak.
İlgili uzmanlar basın ve sosyal medya üzerinden bölge çiftçilerine uyarılarda bulunuyorlar.. Kahverengi kokarca, insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmadığına dikkat çeken uzmanlar kahverengi kokarcanın tüm dünyada büyük zararlara yol açtığını, Haziran ayına kadar sıcaklıkların artmasıyla birlikte kışı geçirdikleri, ev, depo, korunaklı ve kapalı alanlardan yeniden ağaç ve bitkilere zarar vermeye başlayacağından Kahverengi Kokarcaya ruhsatlı ilaçlarla mücadele edilmesinin elzem olduğu yönünde çağrılarda bulunuyorlar..
Yapılacak böylesine önemli mücadelede çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın üzerine düşeni yapacağına inancım tamdır.. Ocağınız şen ürününüz bol ömrünüz sağlıklı olsun…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.