Tarım kenti Samsun
Bereketli ovalara sahip Samsun…
Önemli su kaynaklarını barındıran,
Deyim yerindeyse ‘İnsan Diksen Biter’ denilen bu topraklarda
birçok ürünün üretimi yapılmakta.
Başta Fındık, lahana, karnabahar, kivi, dut,
böğürtlen, tütün, marul, karpuz ve kavun gibi
ürünlerde ülke genelinde öne çıkan Samsun’un
yüzde %38’lik alanında tarımsal üretimin yapıldığı açıklandı.
Resmi rakamlara göre 972 bin 459 hektar yüzölçümü bulunan Samsun’umuzda
378 bin 470 hektar alanda üretim yapıldığı belirtildi.
İşlenen tarım alanlarının yüzde 58,87’sini tahıllar,
3,78’ini sebze bahçeleri, 32,72’sini de meyve alanları oluştururken,
yüzde 4,62’lik bölümü ise nadasa bırakılıyor.
Açıklanan verilerde; Kızılırmak ve Yeşilırmak Nehirlerinin suladığı
Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü Ovaları gibi
verimli tarım alanlarına sahip olan Samsun
çeltik, soya fasulyesi, tütün, lahana, karnabahar,
barbunya, pırasa, turp, bal kabağı, biber, kırmızı pancar,
brokoli, taze fasulye, karpuz, patlıcan, kavun, ıspanak, fındık,
kızılcık, kivi, muşmula, dut ve böğürtlen üretiminde başı çekiyor.
Bu veriler ışığında güzel Samsun’umuzun vatandaşlarının
tarıma daha fazla yönelimi sağlanmalı, ekonomik yönden
Samsun ülkemizin 1 numarası haline gelmelidir.
Tarımla, üretimle elde edilecek kalkınma, Samsun’u
ciddi bir seviyeye ulaştıracaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.